Хасан Азис иска спешен ремонт на кръстовището във „Веселчани”

Кметът на Кърджали Хасан Азис иска от правителството да отпусне половин милион лева за преустройство на кръстовището в квартал „Веселчани”.От няколко години поради засиления трафик стават големи задръствания. С отварянето на пътя за Гърция през прохода Маказа се очаква потокът от автомобили да се увеличи рязко. Ремонтът е спешен, защото от началото на следващата година започва рехабилитация на четирилентовия път от Кърджали до спирка Джебел, който е част от републиканската пътна мрежа. Рементът трябва да предшества преасфалтирането на шосето, водещо за Маказа, тъй като според нормативната уредба след рехабилитацията на шосето, то 5 години не може да бъде преправяно.

  За урегулирането на кръстовището на „Веселчани” са разработени три варианта. Единият е с кръгово движение, който е бил отхвърлен. Причината е, че няма достатъчно пространство и, че няма да може да обслужва тировете.

Комисията по безопасност на движението в общината е избрала  един от двата варианта с островчета. Цената на ремонта е 495 000 лева. Рехабилитацията на шосето ще се извършва с пари на оперативна програма „Транспорт”.За кръстовището обаче са нужни средства от републиканския бюджет. За това кметът Хасан Азис е писал писма до министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, до Агенция „Пътна инфраструктура”, запознал е и шефът на Пътното- Радостин Ламбрев.

Градоначалникът е поискал и среща с областният управител Иванка Таушаннова. Интересът на гражданите и спешността на проблема изискват да разграничим политическите действия от необходимостта от съвместна работа на институциите. Кметският бойкот заради уволненията в училищата остава. Но трябва бързо да решим  проблема с кръстовището,каза Хасан Азис.
 Община Кърджали е готова да започне спешния ремонт веднага. Получила е необходимото разрешение за строителство.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини