6 °C

Езиковата с номинирани за щатски стипендии

Американска фондация за България ежегодно  отпуска стипендии на талантливи и можещи ученици, отличили се със знания и умения в различни области и такива, които са се изявявяли на национални и международни състезания и олимпиади. Мисията  на фондацията е  да подкрепя, насърчава и мотивира младите хора на България за по-високи постижения в образованието, естествените и хуманитарните науки, културата и изкуствата. Стипендиантската им програма в средното образование е насочена към най-добрите  ученици от всички специализирани гимназии в България.

 За трета поредна година най-много  ученици от ГПЧЕ ”Христо Ботев” гр. Кърджали са включени в списъка с номинации в раздел  чужди езици. Това не е случайно, като се има предвид високото ниво на преподаване в единствената в Кърджали и областта езикова гимназия, както и мотивацията на нейните възпитаници да се изявяват и да печелят престижни награди в национални и международни състезания.  Знанията и опитът на преподавателите по чужди езици допринасят за успехите на младите Ботевци и  превръщат гимназията в първенец в чуждоезиковото обучение  като я нареждат в челните редици на елитните гимназии в страната.  Авторитетът на училището от години е неоспорим и затова неслучайно през март 2010г. то бе домакин на Националната олимпиада по английски език. Всички изявени ученици от цялата страна бяха очаровани и впечатлени от създадената тогава организация и от гостоприемството на домакините.  Двама от участниците бяха   номинираните ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев” - Ахмед Гюнер Юмер - 10А1 и Мария Димитрова Георгиева - 10А2, които вече три години подред  показват класа във владеенето на английски език  и защитават  успешно този имидж.

Владимир Анков Русев от  11Н1  и Мюжгян Якуб Осман от 12Н1 са също в списъка на номинираните за стипендия. И това също е закономерност, защото те 4 години подред винаги са сред спечелилите призови места на национални и международни езикови форуми. Вече 10 години гимназията се нарежда сред 23 избрани елитни училища, които работят по програмата за придобиване на немска езикова диплома, като всяка поредна година нейни възпитаници са отличени с награди от Културното министерство на Република Германия и всички ученици от немските паралелки при участие в престижни езикови форуми са добре познати като имена. В резултат на тези успехи през април 2011г. кърджалийската езикова гимназия ще посрещне всички изявени ученици, изучаващи езика на Гъоте, когато тя ще е домакин на Националната олимпиада по немски език.

Номинациите за стипендии са стимул за нови постижения и награда за упорития труд на дейните и знаещи Ботевци, чиито успехи  не са случаен късмет, а  са отражение на тяхната дълга и задълбочена работа в посока изучаване на чужди езици. Това е и техният принос за издигане авторитета на  ГПЧЕ „Христо Ботев” като училище - лидер в чуждоезиковото обучение.    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
30 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
30 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
30 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
30 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
30 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
30 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
30 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
30 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
30 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
30 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
30 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
30 ное 2020
Последни новини