Езиковата с номинирани за щатски стипендии

Американска фондация за България ежегодно  отпуска стипендии на талантливи и можещи ученици, отличили се със знания и умения в различни области и такива, които са се изявявяли на национални и международни състезания и олимпиади. Мисията  на фондацията е  да подкрепя, насърчава и мотивира младите хора на България за по-високи постижения в образованието, естествените и хуманитарните науки, културата и изкуствата. Стипендиантската им програма в средното образование е насочена към най-добрите  ученици от всички специализирани гимназии в България.

 За трета поредна година най-много  ученици от ГПЧЕ ”Христо Ботев” гр. Кърджали са включени в списъка с номинации в раздел  чужди езици. Това не е случайно, като се има предвид високото ниво на преподаване в единствената в Кърджали и областта езикова гимназия, както и мотивацията на нейните възпитаници да се изявяват и да печелят престижни награди в национални и международни състезания.  Знанията и опитът на преподавателите по чужди езици допринасят за успехите на младите Ботевци и  превръщат гимназията в първенец в чуждоезиковото обучение  като я нареждат в челните редици на елитните гимназии в страната.  Авторитетът на училището от години е неоспорим и затова неслучайно през март 2010г. то бе домакин на Националната олимпиада по английски език. Всички изявени ученици от цялата страна бяха очаровани и впечатлени от създадената тогава организация и от гостоприемството на домакините.  Двама от участниците бяха   номинираните ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев” - Ахмед Гюнер Юмер - 10А1 и Мария Димитрова Георгиева - 10А2, които вече три години подред  показват класа във владеенето на английски език  и защитават  успешно този имидж.

Владимир Анков Русев от  11Н1  и Мюжгян Якуб Осман от 12Н1 са също в списъка на номинираните за стипендия. И това също е закономерност, защото те 4 години подред винаги са сред спечелилите призови места на национални и международни езикови форуми. Вече 10 години гимназията се нарежда сред 23 избрани елитни училища, които работят по програмата за придобиване на немска езикова диплома, като всяка поредна година нейни възпитаници са отличени с награди от Културното министерство на Република Германия и всички ученици от немските паралелки при участие в престижни езикови форуми са добре познати като имена. В резултат на тези успехи през април 2011г. кърджалийската езикова гимназия ще посрещне всички изявени ученици, изучаващи езика на Гъоте, когато тя ще е домакин на Националната олимпиада по немски език.

Номинациите за стипендии са стимул за нови постижения и награда за упорития труд на дейните и знаещи Ботевци, чиито успехи  не са случаен късмет, а  са отражение на тяхната дълга и задълбочена работа в посока изучаване на чужди езици. Това е и техният принос за издигане авторитета на  ГПЧЕ „Христо Ботев” като училище - лидер в чуждоезиковото обучение.    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
15 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
15 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
15 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
15 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
15 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
15 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
15 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
15 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
15 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
15 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
15 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
15 апр 2021
Последни новини