13 °C

Пътят Момчилград-Крумовград с 5 годишна гаранция

До края на месец ноември Агенция “Пътна инфраструктура” може да се похвали с приключването на цялостната рехабилитация на първата отсечка от обектите  по ОПРР – Лот 12 Момчилград-Крумовград. Проектът стана възможен благодарение на финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Първата копка на обекта беше направена на 7 август 2010г. Три месеца по-късно са извършени 87-90% от предвидените строително–монтажни работи. Всички дейности се изпълняват съгласно одобрената проектна документация, съобщи инж. Мария Христова, координатор на проекта и екипа за упражняване на строителен надзор. От началото на ремонта до момента не са допуснати никакви инциденти по пътя и са спазени всички графици по план. Ежедневно се контролира поставената временна сигнализация, строителните продукти, влагани в строежа, количеството и  качеството на извършените строително–монтажни работи; стриктно са проверявани мероприятията, свързани със безопасността и здравето на  работещите, коментира още  инж. Христова. Според нея  фирмата – изпълнител „Пътинженеринг” ЕООД гр.Пловдив е създала много добра организация на работа.

Темповете, с които се работи на обекта по ОП „Регионално развитие” предполагат приключването на строително–монтажните работи да стане в рекордно кратък срок-118 дни, съобщи  инж. Радостин Ламбрев, директор на ОПУ-Кърджали. На 100%  вече е направено полагането на асфалтовите смеси. Гаранцията на положения асфалт е 5 години. По думите на инж. Ламбрев приключило е и изграждането на всички пътни връзки с местните пътища. След уплътняване на банкетите и поставяне на мантинелите, започна полагане и на осовата и крайните ограничителни линии т.нар. светлоотразителна маркировка с перли, които рефлектират през нощта. От 8 ноември  стартира поставянето на 460 стандартни пътни знаци и 41 пътни табели.

На обекта се използва модерна  техника, като на моменти по трасето работят повече от 50 машини и автомобили. Общо 70 работници от пловдивската фирма, спечелила обществената поръчка на АПИ – “Пътинженеринг” ЕООД са се трудили на отсечката. Временно за част от дейностите  са наемани и около 20 души от двете общини – Крумовград и Момчилград. На обекта са правени седмични и  месечни  срещи с участниците в строителния процес. На всички строително–монтажни работи е извършван контрол и лабораторни изпитвания от строителната лаборатория към “Пътинженеринг” ЕООД.

      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини