13 °C

Кметовете бойкотират щаба за зимното почистване

Кметовете на седемте общини в областта бойкотираха заседание на Щаба за координация на спасителни и нетоложни-аварийно –спасителни работи, свикано тази сутрин от губернатора Иванка Таушанова. Местата им в залата на областната администрация останаха празни. Въпреки отсъствието им заседанието се проведе, като в него участваха ръководителите на областната дирекция на МВР, Областното управление на гражданска защита, Специализираното полицейско управление, „В и К”, Пътно управление, Районният център по здравеопазване, Центъра за спешна медицинска помощ, EVN,Електроенергиен системен оператор, НЕК „Язовири и каскади” и други. Стана ясно, че всички институции са предоставили на областна администрация планове за действия в зимни условия. Единствено градоначалниците не са депозирали такива документи в щаба.

Междувременно комисия, председателствана от зам.-областният управител Асен Тюрдиев, извършва проверка на общините и териториалните структури за готовността им за работа при влошени метереологични условия през зимния период. Проверките се провеждат по график и предстои да приключат на 15 ноември.

 Шефът на гражданска защите инж.Кирчо Павлов съобщи, че в някои общини не са се появили фирми желаещи да ъзвършат снегопочистването. Търговете са се провалили. Ще трябва да се търсят кандидати чрез покана.

Всички сметки за снегопочистването на общините за миналата година са разплатени, каза още Павлов. Само община Чернеочене дължала 36 000 лева. За тази зима във всички общини има средства за снегопочистването. Павлов посочи критични места в областта, където стават много произшествия през зимата, и където трябва да се наблегне на почистването-разклона при Пчеларово за Черна скала и  пътя при Чифлик за Хасково.

Кирчо Павлов предупреди за опасност от авария заради, необезопазсени  с водостоци трасе на водопровода за Кърджали при язовир „Боровица” .

Организирано е превозването на хората, нуждаещи се от хемодиализа през зимата, каза още шефът на Гражданска защита.

Директорът на областната дирекция на МВР комисар Тодор Терзиев съобщи, че е създал Щаб за ръководство на безопастностнта на движението и гарантиране почистването на пътната мрежа през зимата.

 Ще припомним ,че кметовете на общини бойкотират всяка стъпка на областният управител Иванка Таушанова, заради това, че директори на училища бяха уволнени от Регионалния инспекторат по образование. Градоначалниците поискаха намесата на губернатора, но това не стана. Таушанова обвини кметовете в безотгороност заради бойкота.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини