Доброволци от Червения кръст искат разбиране за наркозависимите

450 картички с призив „Време е да прогледнем!” в подкрепа на толерантното отношение към наркозависимите раздадоха само за няколко дни доброволците от Младежкият червен кръст в Кърджали. Началото на кампанията бе поставено на 2 ноември с пресконференция. Двадесетина ученици от града, които доброволно сътрудничат на Червения кръст, помагат да се променят нагласите на обществото към зависимите от дрогата.

  Имаме приятели и познати, които употребяват наркотични вещества. Те са като нас,но имат своите проблеми. Правим го защото ги разбираме и искаме да им помогнем, казват за Кърджали бг вести доброволките Таня Събева и Мария Сабрутева.

  В раздаваните от момичетата картички има изповеди на зависими. Ето една от тях: ”Аз съм наркоман.Когато се налага да отида в някоя институция, виждам пренебрежението и страха в очите на хората там. И това е само защото се друсам...Не съм искал да стигна до тук. Никой не иска. Аз искам всичко,което искат и те. Аз съм човек като тях, но човек направил грешния избор”.

  Червенокръстците в Кърджали в партньорство с клуб „Младите хора-здраве,секс и наркотици”към РИОКОЗ предвиждат да проведат обучение по превенция на наркомании и рисково поведение. Гости на кръглата маса, която ще се състои на 26 ноември от 16 часа в Дома на здравето ще бъдат представители на Ротари клуб, инспекторът от криминална полиция Красимир Спиров и др.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини