Доброволци от Червения кръст искат разбиране за наркозависимите

450 картички с призив „Време е да прогледнем!” в подкрепа на толерантното отношение към наркозависимите раздадоха само за няколко дни доброволците от Младежкият червен кръст в Кърджали. Началото на кампанията бе поставено на 2 ноември с пресконференция. Двадесетина ученици от града, които доброволно сътрудничат на Червения кръст, помагат да се променят нагласите на обществото към зависимите от дрогата.

  Имаме приятели и познати, които употребяват наркотични вещества. Те са като нас,но имат своите проблеми. Правим го защото ги разбираме и искаме да им помогнем, казват за Кърджали бг вести доброволките Таня Събева и Мария Сабрутева.

  В раздаваните от момичетата картички има изповеди на зависими. Ето една от тях: ”Аз съм наркоман.Когато се налага да отида в някоя институция, виждам пренебрежението и страха в очите на хората там. И това е само защото се друсам...Не съм искал да стигна до тук. Никой не иска. Аз искам всичко,което искат и те. Аз съм човек като тях, но човек направил грешния избор”.

  Червенокръстците в Кърджали в партньорство с клуб „Младите хора-здраве,секс и наркотици”към РИОКОЗ предвиждат да проведат обучение по превенция на наркомании и рисково поведение. Гости на кръглата маса, която ще се състои на 26 ноември от 16 часа в Дома на здравето ще бъдат представители на Ротари клуб, инспекторът от криминална полиция Красимир Спиров и др.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини