Славейковци правят своя историческа библиотека

Димитър Димов

За втора поредна година славейковци отбелязаха деня на историка на 26 октомври. Тържеството бе организирано от Школата по история с ръководител Димитър Димов. Младите историци на СОУ „П. Р. Славейков” използваха случая, за да направят промоция на своята първа книга от Славейковска историческа библиотека.

Като специалните гости на събитието бяха представени Даниела Апостолова – главен експерт в РИО на МОМН – Кърджали и Теодора Богданова – помощник-директор на СОУ „Св. Климент Охридски”. Те се оказаха и първите, които се докоснаха до книгата, като я получиха като подарък от школата! Директорът Милко Багдасаров бе най-желаният за учениците гост и получи освен изданието безброй благодарности и мили думи за съдействието и съпричастността към дейностите на Школата по история. Родители, учители и ученици от СОУ „Славейков” изпълниха Актовата зала до краен предел.

На тържеството бе  представена ретроспективна презентация, свързана с работата на школата през изминалите месеци. Учениците не пропуснаха да  презентират последните си две разработки, с които участват в конкурса на фондация “Ценности“ – “История и реклама-(Не)възможната връзка“ и „Недооценената роля на жената в българската история“. Получи се интересна дискусия по отношение на втората презентация, в която взеха участие дванадесетокласници и пренесоха историческите събития в 21 век.

Изненадата в края на вечерта бе поднасянето на подарък от страна на членовете на Школата към Д. Димов, тъй като представянето съвпадна и с имения му ден! След тържеството гостите не пропуснаха да се почерпят за приятната вечер в компанията на младите надежди на историята!

                                                    Александра МИЛЕВА, Сибел САДУЛА

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини