5 °C

ФИ.КОМ 6

ДПС и ГЕРБ на нож заради уволнението в Джебел

ДПС обвини ГЕРБ в порочни практики при провеждането на конкурси за директори на общински училища. В декларация от името на Парламентарната група на ДПС Лютви Местан заяви, че има много силна тревога на ДПС и очакване - да бъде проявена политическа отговорност, "за да възпрете ваши ръководители на регионални служби, които във взаимодействие със съответните ресорни министри, провеждат една опасна политика на използване на назначения с цел да така да създадат гръбнака на политическа партия ГЕРБ във връзка с предстоящите президентски и местни избори". Местан посочи, че ръководители на ресорни служби използват това, за да създадат гръбнака на ГЕРБ за изборите и това е използване на държавни ресурси за политически цели.
„Искам да информирам пленарна зала и българската общественост за една порочна практика, която обезсмисля конкурсната политика обявяват се конкурси, които естествено биват спечелени от хора, които отговарят на критериите, определени от министъра”, обяви той. Спечелилите конкурса се назначават с договори за три месеца. „След изтичане на третия месец, ако си неудобен, ако през тези три месеца не си слушкал, договорът бива прекратен”, заяви той. Местан даде пример със случилото се в три кърджалийски села, чиито директори на училища, една от които Незаха Хасан  през тези три месеца са отказали да изпълняват политически поръчки – да подмени всички до прислужника и да назначи хора близки до ГЕРБ.
„Вземете мерки и не злоупотребявайте със социалната чувствителност. Хората от Джебел не се уплашиха от тоталирания режим, за да може да играете с чувствата им,каза той.

  Според  образователния министър Сергей Игнатов Незиха Хасан не е директор на училището в Джебел и освобождаването й е станало по правилата.

Учебният процес в СОУ „Христо Ботев" трябва да се нормализира и преподавателският колектив и учениците да  приемат временно назначения нов директор Шерифе Исмаил, съобщиха от министерството на образованието.

Емилия Владева, началник на регионалния инспекторат в Кърджали вчера също е разговаряла по проблема с министър Игнатов.

Децата от СОУ "Христо Ботев" в Джебел излязоха на протест в защита на своя директор Незиха Хасан в четвъртък.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
28 ное 2020
Последни новини