Ученици въстанаха в защита на директора си

Учениците от СОУ”Христо Ботев” в Джебел излязоха на протест в защита на своя директор Незиха Хасан, която бе уволнена след спечелен конкурс. Вчера те блокираха сградата на школото като издигнаха плакати с надписи:”Не искаме нов директор!”, ”Това училище не може без Незиха Хасан”. Заедно с протеста в Джебел върви и подписка сред родителите в подкрепа на освободената директорка. Само колегите на Незиха Хасан останаха настрана от протеста. Според запознати много от тях се страхуват от уволнение.

Както Кърджали бг вести първи писа директорката на школото бе уволнена, след като спечели преди три месеца конкурс в състезание с четирима педагози. С нея е подписан временен трудов договор за три месеца, въпреки,че безапелационно се е представила на конкурса.В деня на изтичането на трите месеца тя е освободена , а на нейно място е назначена за временно изпълняващ длъжността една от явилите се на надпреварата колежки, симпатизираща на ГЕРБ.

Народният представител от ДПС Лютви Местан веднага поиска да отправи актуално питане към министърът на образованието Сергей Игнатов по случая. Министърът обаче бяга по тъча и отказа този петък да отговаря на депутата.

 За медиите шефът на Регионалния инспекторат по образование Емилия Владева поясни,че няма уволнение на директор. Незиха Хасан е освободена поради изтичането на договора й.

От инициативния комитет в защита на Незиха Хасан,сформиран в Джебел питат какъв е смисълът от конкурсите, след като спечелилите ги изкарват на поста по три месеца,за да отстъпят място на удобни на властта.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини