Кметовете бойкотираха областния съвет за развитие в Кърджали

Кметовете и председателите на местните парламенти на седемте общини в областта бойкотираха заседанието на Областният съвет за развитие, свикан от областният управител Иванка Таушанова. Градоначалниците  и председателите заявиха, че не са получили материалите , които ще се обсъждат на съвета навреме за да могат да се запознаят с тях.

 Искат да участваме проформа. Заставят ни да взимаме решения без да сме се включили в подготовката им, заяви от името на своите колеги кметът на Кърджали Хасан Азис.

 Днес от 10,30 часа на областният съвет за развитие е трябвало да бъдат обсъдени две точки. Първата е областна стратегия за развитие на социалните услуги. Втората се отнася до инфраструктурата в областта и предвижда  оодобряване на списък на приоритетните обекти от републиканската пътна мрежа.

 Според Хасан Азис областната стратегия за развитие на социалните услуги е пратена по общините едва вчера следобяд. Тя е от 158 страници и е невъзможно общинските екипи да се запознаят с нея и да направят своите конкретни предложения. Освен това за определени сфери липсвал финансов анализ за услугите.

  Информацията за обектите от републиканската пътна мрежа в областта, които се работят и списъка на приоритетните пъщита от тази мрежа въобще не е бил изпратен за мнение до градоначалниците.

 Още в началото на мандата на новото правителство заявихме с голямо безпокойство, че липсва координация между регионалната и местната власт в областта. След това констатирахме,че  отсъства диалог. Днешният случай е показателен. Не искаме да ни заставят неподготвени да вземаме решения. Ние сме кмветове , а не „пожарникари”. Избрани сме да носим реална отговорност, а не да гласуваме проформа, подчерта Хасан Азис.

Докато не бъде извършен спешният ремонт на пътя за Генерал Гешево,аз няма да участвам в работата на областния съвет за развитие. Пратил съм писмо преди два месеца до областният управител Иванка Таушанова.  Припомням й, че решение за ремонта на разрушения от свлачище път е взето на областен съвет още през октомври 2009 г.Година по късно няма резултат,каза кметът на Джебел Бахри Юмер. От общинския център са отрязани 500 души. През зимата безопасно движение по пътя не може да има. Расте социалното напрежение сред хората. Въпреки това областният управител нехае и не благоволява да ми пише.  Трябва да се отговори на въпроса това областен съвет за развитие ли е , на застояа ли е и ли на регреса, каза още Бахри Юмер.

 Хасан Азис заяви,че щом екипа на областният уеправител не може да подготви навреме две точки за областния съвет, това говори лошо за него.

Градоначълникът на Кърджали проведе разговор с областният управител Иванка Таушанова и обясни мотивите за бойкота. Той настоя случаят да не се повтаря, а кметовете да бъдат реални участници в областните съвети. В противен случай нарушеният диалог между регионалната и местната власт може да се прекъсне напълно,не по наша вина, подчерта Хасан Азис.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Постепенно навлизате в добра физическа и психическа форма и желанието ви за промяна се засилва с всеки изминат ден. Това ви подтиква да насочите енергията си в позитивна насока. Няма да ви липсват възможности за развитие на потенциала, просто трябва да се мобилизирате и да действате.
13 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Добро развитие на делата ви и приятелски сбирки, но които ще ви подскажат великолепни идеи. Други ще мислят над възможностите за бизнес, а няма да липсват и такива, които ще положат специални грижи по опазване на имуществото си. Към партньора си бъдете ведри и не го пренебрегвайте, ако някъде другаде са отнесени мислите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Атмосферата на дома ще ви зарежда с добри очаквания, но и не само тя. Развитията през последните дни ще ви подтикнат към конкретни действия, свързани с предстоящо пътуване или друга делова активност. Други ще продължат с професионалната си подготовка, отдавайки значение на нови моменти в нея.
13 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си високи цели, които изискват последователни действия и упорство, за да стигнете до желаните резултати. Подобряване на материалното състояние за онези от вас, които не щадят времето и силите си. Бъдете добри с всички и най-вече с хората от обкръжението ви, те милеят най-много за вас. Отнесете се към предложенията им конструктивно и ще си спестите недоразумения.
13 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
С лекота ще постигате всичко, с което се захващате днес. Възползвайте се от шанса, но не злоупотребявайте с късмета си. В добра физическа форма сте, самочувствието ви е добро и това ви прави още по-витални. С доброто си настроение влияете положително и на финансовото си състояние.
13 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Без излишна суета ще работите и придвижвате делата си в посоката, която желаете. Покажете на недоброжелателите си, че компанията им няма да ви липсва. Позитивното ви мислене ще ви помогне да неутрализирате лошите енергии покрай вас и по-бързо да приключите с нещата, които не ви носят добро настроение.
13 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Понижено настроение и раздразнителност ще се забелязват у много от вас днес. Причините са комплексни, но като основна е липсата на трайна трудова заетост. Уморени сте от несигурността и безпаричието, но това не е причина да се отказвате от правата си. Вниквайки в подробностите, ще прецизирате всичко и ще намерите по-бързо решение на проблема си.
13 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитията през последните дни влияят върху желанието ви за изяви. То се отразява положително и на духа ви, с готовност сте за повече работа, общуване и интимна отдаденост. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде значима. Не пренебрегвайте онези, които показват добрите си намерения към вас.
13 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
При вас шансовете ви за успех в домогванията ви към вниманието и чувствата на една определена личност са твърде оскъдни. За момента запазете съществуващото положение, за да не го изгубите и него. Ще имате хубави събития, които ще разнообразят деня ви и ще ви заредят с очаквания.Не анализирайте прекалено много нещата, защото ще изгубите очарованието на мига.
13 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Служебни ангажименти ще запълнят времето на много от вас. Но най-добре ще се почувствате, ако използвате деня за почивка и не мислите за проблемите. Можете да сте полезни и на други, не отказвайте съдействието си. Допирът с природата и чистият въздух ще ви се отразят добре и ще мобилизират силите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще инициирате срещи с хора, които биха ви помогнали да се справите по-добре с проекта, над който работите. Финансовите ви проблеми ще намерят решението си и с подкрепата на добре подбрани приятели, намерете пътя към тях. Ще преборите стреса с релаксиращи масажи, спортни занимания или в компанията на любим човек.
13 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстоят ви важни промени в личен план. Преценете добре приоритетите си и не се колебайте да действайте. Не обръщайте внимание на пренебрежението от страна на близките си. Съвсем скоро всичко ще се промени в желаната от вас насока. Със своята проницателност и интуиция вие успявате да достигнете до скрити за другите детайли, които трябва да използвате.
13 апр 2021
Последни новини