НДСВ излиза със самостоятелен кандидат за кмет на Кърджали

НДСВ в Кърджали ще издигне самостоятелен кандидат за кмет  на общината. В другите общини където се очертава балотаж, също се издигнат самостоятелни претенденти за кметския пост. Как ще се процедира на втори тур, ще преценят общинските ръководства на партията. Това заяви за Кърджали бг вести областният лидер на жълтите Васил Дончев. Той каза също , че царистите ще играят със своя листа за съветници в областния център. През 2003 г. участвахме със самостоятелна листа и вкарахме двама представители в местния парламент в Кърджали, подчерта Дончев.

Той се изказа в подкрепа на бъдещо коалиционно управление на града. Няма лошо повече партии да носят отговорност за Кърджали, смята лидерът на царистите.

  ОТ НДСВ очакват разумните хора да се върнат при тях, след като мнозина бяха увлечени от ГЕРБ-вълната. Ние сме балансиран център. Не сме влизали в конфронтация нито с ляво нито с дясното политическо представителство. Затова сме най-европейската партия. По време на нашето управление премахнахме противопоставянето между левица и десница, каза още Дончев.

Според него днес НДСВ не е в подем, но и Манчестър юнайтед е имал период, когато е бил във втора дивизия. Той смята ,че причината е навлизането на чалгата в политическия живот на страната. Не само аз,но и много хора в България не могат да проумеят как,Яне Янев е в парламента, а стойностни хора като Соломон Паси, Христина Христова, Даниел Вълчев, Огнян Герджиков не влязоха, казва местния лидер на жълтите.

 Васил Дончев категорично подкрепя предложенията в Избирателния кодекс да се въведе принципа на уседналост и се отреже изборния туризъм в Кърджалийско. Който работи тук и тук плаща данъци, той трябва да определя съдбата на общината, смята жълтия лидер. Според него обаче за президентските избори трябва да се разреши на изселниците да гласуват.

 НДСВ ще издигне силен кандидат за президент. Ние имаме най-много достойни хора за държавен глава, смята Дончев.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини