Седесари: Искаме Синя коалиция-плюс в Кърджали

Членове на СДС искат в Кърджали да се създаде „Синя коалиция-плюс”.В нея трябва да влязат всички десни партии без ГЕРБ,която според сините вече е олевяла. Идеята намира поддръжка сред хората на Иван Костов и на Мария Капон. Все още не е ясна позицията на „воеводите” от ВМРО и на симпатизантите на Яне Янев.

 Синята коалиция плюс ще копира модела на Пловдив. Тя иска да издигне общ кандидат за кмет и листа за общински съветници.  На парламентарните избори през 2009 г. Синята коалиция  получи 983 гласа в Кърджалийско .През 2007 г. на местния вот десния кандидат взе 526 гласа в община Кърджали.Листата на СДС за общински съветници,водена от Митко Синабов дръпна 1399 бюлетини.

Сега десните смятат ,че е важно да се идентифицират като сила издигайки общ кандидат за кмет. Много е важно реденето на листата. В нея всички общности трябва да са добре представени за да се получи добър резултат и поне двама съветници в местния парламент,смятат седесари.
Това ще ни позволи да играем за зам.-кмет след изборите. Не е изклчено ДПС или ГЕРБ да търсят коалиционен партньор за бъдещото управление на общината, в зависимост от това, кой ще спечели вота, твърдят седесари.

 Една от целите на сините е да укрепнат организационно. В момента има разнобой на национално ниво както сред хората на Иван Костов,така и на Мартин Димитров. Това се отразява на местните структури. Преминаването на областния координатор на ДСБ Димитър Топалов в редиците на „Атака” даде отражение на хората на Командира в общините, много от които са демотивирани.

Приближаващите избори са добра възможност десните в Кърджали да се мобилизират и отново да покажем възможностите си, защото ГЕРБ направи завой на дясно, твърдят седесари.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини