Спасители от Кърджали показват умения в Измир

Спасители от Гражданска защита от Кърджали, сред които и фелшер ще участват в международното учение на НАТО за издирване и спасяване при градски условия “Измир-2010”. Общо 20 души потеглят за Турция днес от Кърджали. Има спасители от София , Пловдив и Стара Загора. С тях са и две обучени кучета от Планинската спасителна служба на БЧК. Това съобщи в Кърджали Антоанета Бойчева, началник на международното сътрудничество на Главна дирекция „Гражданска защита”.

  Нашите спасители са с безупречна репутация в южната ни съседка. Екипи от нашата страна включително и от Кърджали са помагали на комшиите преди 11 години по време на катастрофалното земетресение. Те са спасявали хора в Ялова, Измит и Бурса.

В международното учение на НАТО в Измир ще участват екипи от Турция, България, Сърбия, Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина. Те трябва да се справят със „земетресение” в Егейския регион на южната ни съседка. Нашите спасители ще покажат алпийска техника в планински район, действия при авария в химическа фабрика и при пътни инциденти.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини