Спасители от Кърджали показват умения в Измир

Спасители от Гражданска защита от Кърджали, сред които и фелшер ще участват в международното учение на НАТО за издирване и спасяване при градски условия “Измир-2010”. Общо 20 души потеглят за Турция днес от Кърджали. Има спасители от София , Пловдив и Стара Загора. С тях са и две обучени кучета от Планинската спасителна служба на БЧК. Това съобщи в Кърджали Антоанета Бойчева, началник на международното сътрудничество на Главна дирекция „Гражданска защита”.

  Нашите спасители са с безупречна репутация в южната ни съседка. Екипи от нашата страна включително и от Кърджали са помагали на комшиите преди 11 години по време на катастрофалното земетресение. Те са спасявали хора в Ялова, Измит и Бурса.

В международното учение на НАТО в Измир ще участват екипи от Турция, България, Сърбия, Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина. Те трябва да се справят със „земетресение” в Егейския регион на южната ни съседка. Нашите спасители ще покажат алпийска техника в планински район, действия при авария в химическа фабрика и при пътни инциденти.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини