СДС в Кърджали: Договорът с ЕVN за „Горна Арда” е неизгоден

Изграждането на каскада „Горна Арда” ще затвърди монопола на  елекроразпределителното дружество EVN в Родопите. Единственият алтернативен  източник на електроенергия ще бъде в ръцете на австрийската компания. Правителството на Бойко Борисов само за пред публиката се обявява срещу засилването на монополното положение на електроразпределителните дружества. Договорът сключен между държавата и ЕVN  е абсолютно неизгоден. Държавата има само 30 процентно участие, което е крайно недостатъчно. Това обявиха от СДС в Кърджали. Областната лидерка Дора Христова подчерта, че начинът, по който е сключен договорът с австрийската компания, копира маниера на Тройната коалиция, срещу който толкова много говори сегашният премиер.

 Според Христова изграждането на каскадата няма да има този социален ефект,който се очаква. Ще се постигне временна заетост за няколко общини, сред които Ардино и Баните, но тя ще е за тесен кръг хора. Абсурдно е да се мисли, че австрийците ще наемат местни фирми за подизпълнители, подчертава Христова.

Единствените печеливши ще са EVN, които ще изнасят електроенергията за съседите.

 Христова смята, че най-вероятно за неизгодния договор е лобирал министърът на икономиката Трайчо Трайков, който е работил в австрийската компания.

 Къде е лидерът на „Атака” Волен Сидеров, който толкова говори как от нашите сметки за ток в държавната ЧЕЗ  печелят чешките пенсионери? Кой печели в България от договора с EVN пита Дора Христова.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини