1 °C

ФИ.КОМ 6

Парите сега са в “апостолите”, твърди Ревизоро

По думите на Ревизоро в митичното селище край язовир Ивайловград са най-евтините и най-старите вили на митничари. Че са незаконни се знае от 1998 г.
Когато навремето се извършваха злоупотреби по границата, печелиха всички, после само група хора, а сега са единствено богоизбрани - т.нар. Апостолите.

Това заяви бившият директор на Агенция "Митници" Емил Димитров - Ревизоро по bTV, цитиран от БЛИЦ. "Има си служби, да ги разследват", каза още Димитров и добави, че имало един "Бог" и той избирал Апостолите.

По думите на Ревизоро в митичното селище край язовир Ивайловград са най-евтините и най-старите вили на митничари.

"Това е проблем от 1998 г. и сега отново се поставя на дневен ред, за да се отклони вниманието на хората. Предстоят 6 тежки месеца и като не може да се дадат повече пари на дядото за хляб, сега ще го хранят със зрелища", смята ексмитничар №1.

"Генералният проблем е защо ни занимават с това, а не с Цайса, Пингвина, Белия, Дебелия и другите играчи, които си отидоха елегантно от системата, но си останаха богати, с къщи в чужбина, единият от тях има собственост в МОЛ, а друг - хотел по морето", каза още Димитров.

Той добави, че заради това сега ни занимават с "претоплени манджи от миналия век". Според него край Ивайловград къщи имат 2-3 митничари, има още бивш полицай, хазартен бос и служители на "Пътни такси и разрешителни", т.е. на кантарджиите.
"Това са най-грозните къщи, но винаги тях показват, за да скрият палатите в Ксилифор, Медвен, Арбанаси, Сандански, Боровец, Пампорово и на плажната ивица", добави Ревизоро.

По думите му обаче, досега не е съборена нито една къща на богаташите от митниците, защото ако се създаде един прецедент, трябва да се бута наред. Имало е инспекторати, правили са проверки всяка година, констатира той и каза, че няма ресурс за проверки. И в Абу Даби има една вила, нея как ще я проверят, попита той.
"Чакат ни тежки месеци, няма хляб, ще има сериал "Богатите също плачат" с истории от 1996-а година", завърши Ревизоро.

"Процесът за узаконяване на вилата ми е започнал доста отдавна", каза междувременно шефът на свиленградската митница Стефан Марашев, който има вила край язовир Ивайловград. Той твърди, че е представил необходимите документи и вече има акт за узаконяване, а обектът е бил деклариран през 1998 година пред данъчна служба. Съседите му били от Свиленград, а къщите не били палати, добави Марашев.

В събота премиерът Бойко Борисов заяви, че до понеделник ще реши дали да конфискува или да разруши незаконното селище край яз. Ивайловград. Там митничари и бизнесмени са изградили палати върху държавни земи и ползват безплатно ток и вода от НЕК.

Днес обаче Трайчо Трайков заяви, че постройките около язовира не са изградени върху собственост на НЕК. "Не ми е известно постройките да са консумирали незаконно ток, но ако някой е допуснал да се консумира ток и да не се плаща, ще си понесе отговорността", добави той, цитиран от БТА.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
27 ное 2020
Последни новини