1 °C

Парламентът избра Емил Димитров - Ревизоро за министър на околната среда и водите

Парламентът избра Емил Димитров - Ревизоро за нов министър на околната среда и водите.

Със 111 гласа "за" на ГЕРБ, Обединени патриоти и двама независими депутати той бе избран на мястото на Нено Димов, който, след като бе задържан заради кризата с водата в Перник, изпрати своята оставка на премиера Бойко Борисов.

 

"Против" гласуваха 96 депутати - БСП и ДПС. При гласуването нямаше "въздържали се" депутати. Преди гласуването от "Воля" обявиха, че ще напуснат пленарна зала, тъй като не виждат експертност в кандидатурата, а и съмнителна била компетентността на Емил Димитров - Ревизоро в ресора екология.

След гласуването той положи клетва пред Народното събрание и министрите в зала.

В първите си думи той обяви, че новият пост е по-нисък от сегашния му на народен представител по Конституция. "Не мога три години да работя в една посока, свърших доста работа, голяма част от сенчестия бизнес съм го поставил на светло", каза Ревизоро и посочи, че като народен представител се е срещал и разговарял с всички и се надява и при сегашната си работа и длъжност това това да остане така.

Ревизоро изброи какво е работил през годините, като наблегна на факта, че на някои длъжности е назначен именно от червено правителство.

След това Емил Димитров посочи двете кризи, върху които ще работи - с водата и въздуха.

Първо посочи, че не е ходил в Перник досега, за да не трупа рейтинг върху кризата, но там са всичките му роднини.

"Тази стена в Перник от вчера ли е, язовирът, течовете... мислите ли, че някой е ходил с бормашина, мислите ли, че канализацията сега е протекла, и тръбата е текла, и градът има загуби, и помпената станция", изброи проблемите на Перник той.

Ревизоро добави, че за 19 г. един цял язовир е изтекъл в реката.

Относно проблемите с боклука новият екоминистър заяви, че е лесно да се каже, че няма да се внася у нас боклук. "Но ще излиза ли нашият", попита риторично той.

Според Ревизоро трябва да има много силен контрол върху боклука. "Преди да взимаме крайни решения, аз лично ще се консултирам с експертите", каза той.

В заключение Емил Димитров се сбогува с колегите си народни представители: "Много добре ми е тук, много добре се разбирам с вас, аз не искам да си тръгвам от вас, но така се налага. Вчера си взех табелката от парламента за спомен", каза още Димитров.

А в министерството си "ще бъде администратор, няма да се притеснява да разменя ресори, няма да е нито жълта, нито червена метла".

"Искам да мине мандатът нормално и да има резултат. Ще ми се да обиколя цялата страна, за да видя язовирите, за да мога да кажа къде има проблеми", каза в заключение новият екоминистър.

В кулоарите на парламента вече като министър Емил Димитров даде обяснение и за своята законодателна дейност.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров бил внесъл закона с т.нар. поправка "Домусчиеви". Законопроектът бил донесен в кабинета на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов от Волен Сидеров и депутата Николай Александров. На военния министър било заявено, че този законопроект е одобрен и съгласуван с Цветан Цветанов, както и с Корнелия Нинова. Само той от ОП бил в София. Споделил, че това не е негова тема, но се е подписал. Сидеров го взел и внесъл проекта само с подписа на Емил Димитров.

Ревизоро е доволен, че вчера в комисията му е финализиран закона за горивата. Законът, както поясни той, е изготвен от икономическото ведомство, просто се водел на негово име. Двайсет години е продължила битката за легализация на сектора.

Аз съм лобист на легалния бизнес, увери Емил Димитров - Ревизоро.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
02 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
02 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
02 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
02 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
02 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
02 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
02 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
02 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
02 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
02 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
02 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
02 дек 2020
Последни новини