Застреляха бащата на Бахар Палова при лов

    Бащата на общинската съветничка и зам председател на местния парламент в Кърджали Бахар Палова-Вели Палов бе застрелян по време на лов. Инцидентът се разигра вчера по време на излет околностите на село Ленище,Ардинско. Вели Палов имал гост от Турция. Намерил му пушка и решили да се включат в гонка на диви прасета.

По време на лова  жертвата напуснала пусията и се насочила към гъсталака. В същото време кучкаря Димо.М.прострелял диво прасе. Видял, че някой мърда с шубрака и стрелял още веднъж. За нещастие улучил колегата си, който починал на място. Това поясни за Кърджали бг вести,Байар Велимустафа от ловното сдружение в Ардино.

 Днес е погребението на трагично загиналия ловец.

 Причината за инцидента е липсата на дисциплина. На 30 септември сме инструктирали 150 ловци. Преди всеки лов те подписват документ, че са уведомени за опасностите по време на излета. Ловът е опасен спорт за дисциплинирани хора. Това каза председателят на Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали Васил Дончев. Той подчерта че, неволният убиец е от кърджалийската дружинка, но често ловувал в Ардинско.

 Ловецът произвел злополучният изстрел край Ленище е от село Долно Войводово. От там бе и неволният убиец, който простреля човек преди време край Перперек.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини