8 °C

Шпиономания тресе Кърджали

Шпиономания тресе Кърджали. Фирми масово подслушват персонала си. Партии се дебнат предизборно. Съпруги слухтят около връзките на мъжете си. Това твърдят от охранителни фирми в града,  които често са викани за да откриват подслушвателни устройства и скрити камери.

 Последният писък на модата е подаряването на сувенири за офиси или дома, в които са вградени „бръмбари”. Те се захранват със слънчева енергия и действат дълго време без да бъдат открити. Най-често си ги пробутват фирми, които искат да научат тайните на конкурентите си.

  Търговци пък масово слагат микрофони и камери в магазини и складове. Практиката показва, че персоналът се съобразява с тях не повече от седмица. След това започва отново да бърбори срещу собствениците и да ги краде.

  Манията за подслушване е завладяла и местното чиновничество. Има случаи,когато служители канят на кафе в стаите си колеги. При включен компютр и слушалки с микрофон е фасулска работа да запишеш разговора. След това просто го пускаш на шефа и елиминираш неудобните.

 Друга хватка е да включиш диктофона на мобилния телефон, докато провеждаш делови разговор в някои кафене, което сте избрали именно заради липсата на „бръмбари”.

  Съпруги поръчват в колите на мъжете им да се монтират камери, за да следят с коя жена излизат и дали ги ползват за секс.

 Мъжете от своя страна предпочитат да ползват станалите модерни химикалки със скрита камера и микрофон. С тях те записват любовните си авантюри и се хвалят пред приятели.

 Партиите също не остават назад от модата. Преди години „бръмбари” бяха открити в офис на ДПС. Сега практиката продължава,но никой не смее да изнесе данни за партийните капани.

  Подслушването стана достъпно за всички, твърдят експерти по сигурността в Кърджали . Според тях основната причина са ниските цени на устройствата. Един обикновен микрофон върви 5 евро,а с насочено действие и голям обхват-50 евро. Толкова е и цената на миниатюрна камера.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните си проблеми няма да успеете да решите в рамките на деня. Мислите повече за човек, с когото скоро сте се срещнали, но е добре да бъдете по-сдържани. Възможно е прекаленото ви внимание към него да ви изиграе лоша шега. Станете по-загрижени към здравето си и не рискувайте излишно.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въпреки че имате желанието да си починете най-вероятно днес ще бъдете толкова заети, колкото и през седмицата. Има доста неща, които трябва да довършите и едва ли ще сте спокойни, докато не го направите. Работа, свързана с дома ви дава възможност да проявите сръчността и въображението си. Не пропускайте предложение за нещо приятно през деня.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Налага се да се заемете по-активно с деловите си ангажименти. Тръпката от успеха ще ви завладее и вие просто ще бъдете във вихъра си. Вечерта са възможни разочарования от нелоялни познанства. Това са уроци, които вие трябва да приемете. Независимо от наранените ви чувства не губете присъствие на духа.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съумейте да съчетаете действията си с тези на партньорите ви и ще успеете да осъществите намеренията си. Работата ще ви носи удовлетворение и придобивки. Решителните ви действия, говорещи за увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Събитията на деня ще са във ваша полза. Освободете се от мнителността си и запазете самообладание при взимането на важни решения. Интелектуалните ви дадености и постижения ви дават основателно самочувствие. Натоварването ви прави малко нервни, но умеете да отсявате важните моменти.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ви предлага прекрасни възможности, от които непременно трябва да се възползвате. Мислейки за лични проблеми може да пропуснете шанс, който очаквате отдавна. Вярвайте в себе си и късметът сам ще ви намери.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте склонни да рискувате и да действате без предварително да съгласувате постъпките си с хората, с които работите. Направете го, ако мислите, че това е най - разумният вариант. Имате пълна подкрепа от страна на вашия интимен партньор. На някои от вас предстои скорошно пътуване, свързано с работата ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За повечето от вас денят ще бъде интересен. Други ще допринесат за доброто ви настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата няма да ви създава проблеми, правите нещата с желание, и това ви носи активи. Обърнете внимание на духовните си потребности. Посетете място, за което чувате добри отзиви.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Податливи сте на внушения, приемайки ги като добронамерени, но скоро може да се убедите в противното. Във ваш интерес е днес да се дистанцирате от хора, които ви пречат да работите според собствените си разбирания. Предстоящо пътуване или друг ангажимент изискват подготовка, за да си спестите неудобства.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Опитвате различни способи да се справите с важни за вас въпроси днес. Ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие, тъй като в момента едва ли е подходящо да правите промени. Разчитайте на подкрепата на свой близък, който в решителен момент ще ви се притече на помощ. За предпочитане е да избягвате всякакви конфликтни ситуации днес.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не допускайте инерцията да ви води и да се превърне в двигател на ежедневието ви. Чувствате се безсилни, но ако успеете да се освободите от множеството условности, на които робувате, ще излезете от праволинейността. Опитайте се да разнообразите емоционалния си живот.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Много динамичен и интересен ден ви предстои Риби. Срещите с различни хора ви обогатяват и ви мотивират за работа. Не е изключено днес да получите добра новина, свързана с вашия бизнес. Помислете за физическата си форма.
25 фев 2021
Последни новини