Шпиономания тресе Кърджали

Шпиономания тресе Кърджали. Фирми масово подслушват персонала си. Партии се дебнат предизборно. Съпруги слухтят около връзките на мъжете си. Това твърдят от охранителни фирми в града,  които често са викани за да откриват подслушвателни устройства и скрити камери.

 Последният писък на модата е подаряването на сувенири за офиси или дома, в които са вградени „бръмбари”. Те се захранват със слънчева енергия и действат дълго време без да бъдат открити. Най-често си ги пробутват фирми, които искат да научат тайните на конкурентите си.

  Търговци пък масово слагат микрофони и камери в магазини и складове. Практиката показва, че персоналът се съобразява с тях не повече от седмица. След това започва отново да бърбори срещу собствениците и да ги краде.

  Манията за подслушване е завладяла и местното чиновничество. Има случаи,когато служители канят на кафе в стаите си колеги. При включен компютр и слушалки с микрофон е фасулска работа да запишеш разговора. След това просто го пускаш на шефа и елиминираш неудобните.

 Друга хватка е да включиш диктофона на мобилния телефон, докато провеждаш делови разговор в някои кафене, което сте избрали именно заради липсата на „бръмбари”.

  Съпруги поръчват в колите на мъжете им да се монтират камери, за да следят с коя жена излизат и дали ги ползват за секс.

 Мъжете от своя страна предпочитат да ползват станалите модерни химикалки със скрита камера и микрофон. С тях те записват любовните си авантюри и се хвалят пред приятели.

 Партиите също не остават назад от модата. Преди години „бръмбари” бяха открити в офис на ДПС. Сега практиката продължава,но никой не смее да изнесе данни за партийните капани.

  Подслушването стана достъпно за всички, твърдят експерти по сигурността в Кърджали . Според тях основната причина са ниските цени на устройствата. Един обикновен микрофон върви 5 евро,а с насочено действие и голям обхват-50 евро. Толкова е и цената на миниатюрна камера.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини