15 °C

Шпиономания тресе Кърджали

Шпиономания тресе Кърджали. Фирми масово подслушват персонала си. Партии се дебнат предизборно. Съпруги слухтят около връзките на мъжете си. Това твърдят от охранителни фирми в града,  които често са викани за да откриват подслушвателни устройства и скрити камери.

 Последният писък на модата е подаряването на сувенири за офиси или дома, в които са вградени „бръмбари”. Те се захранват със слънчева енергия и действат дълго време без да бъдат открити. Най-често си ги пробутват фирми, които искат да научат тайните на конкурентите си.

  Търговци пък масово слагат микрофони и камери в магазини и складове. Практиката показва, че персоналът се съобразява с тях не повече от седмица. След това започва отново да бърбори срещу собствениците и да ги краде.

  Манията за подслушване е завладяла и местното чиновничество. Има случаи,когато служители канят на кафе в стаите си колеги. При включен компютр и слушалки с микрофон е фасулска работа да запишеш разговора. След това просто го пускаш на шефа и елиминираш неудобните.

 Друга хватка е да включиш диктофона на мобилния телефон, докато провеждаш делови разговор в някои кафене, което сте избрали именно заради липсата на „бръмбари”.

  Съпруги поръчват в колите на мъжете им да се монтират камери, за да следят с коя жена излизат и дали ги ползват за секс.

 Мъжете от своя страна предпочитат да ползват станалите модерни химикалки със скрита камера и микрофон. С тях те записват любовните си авантюри и се хвалят пред приятели.

 Партиите също не остават назад от модата. Преди години „бръмбари” бяха открити в офис на ДПС. Сега практиката продължава,но никой не смее да изнесе данни за партийните капани.

  Подслушването стана достъпно за всички, твърдят експерти по сигурността в Кърджали . Според тях основната причина са ниските цени на устройствата. Един обикновен микрофон върви 5 евро,а с насочено действие и голям обхват-50 евро. Толкова е и цената на миниатюрна камера.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
14 май 2021
Последни новини