Припек пише на Борисов, иска помощ

Жителите на българомохамеданското село Припек  писаха на премиера Бойко Борисов и потърсиха съдействие от областния управител Иванка Таушанова за решаване на проблемите им. Хората от години са в конфликт с ръководството на община Джебел. Те се жалват до премиера и областният управител, че никой не им обръща внимание,  и не се влагат средства в инфраструктурата.

Припек е най-голямото село в община Джебел. Населението му наброява 1000 души, които обитават 346 къщи. Преди две години в селото стартира проект за битова канализация и подмяна на водопровода,финансиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. След приключването му обаче според жителите улиците остават в безобразно състояние.

Пред областния управител кметът Асен Славов заяви:”Миналата година предизборно асфалтираха 150 м. И това е.Мрежата е повече от 6 км.Квартал 36 е без обратна канализация,не е предвидена и пречиствателна станция за обратни води”.

Дългогодишен проблем на Припек е и оскъдното улично осветление. Поддържат се едва 33 лампи. Предоставените като дарение през 2007 г.  55 осветителни тела са изключени ,а впоследствие демонтирани като незаконни от общинската администрация в Джебел, съобщават от областната управа.

Освен, че няма организирано сметосъбиране,липсват контейнери за отпадъците, не е определено законно сметище, а боклукът се трупа на всевъзможни места. В същото време плащаме такса смет, негодуват местните жители.

Хора от селото заявават, че надеждата им  е в премиера и областният управител. Таушанова бе гост на Припек и на селищния празник през май, където бе представена историята на селото.Отпечатването й е финансирано с лични средства на министър Вежди Рашидов.

Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини