СДС:ГЕРБ няма интерес да спре изборния туризъм

ГЕРБ ще бави поне половин година обсъждането на Избирателния кодекс и ще го приеме най-рано през март. Целта е герберите да се измъкнат по терлици от някои от предизборните си ангажименти като орязването на изборния туризъм. Сега зад кодекса стоят единствено управляващите и “Атака”. Автентичната десница-СДС и ДСБ имат много забележки. Една от тях е да се приеме избирателния кодекс възможно по рано. Противен случай ще се изисква уседналост не от 10 месеца, както бе обещано, а едва от половин година. Мнозина ще съумеят да прекрачат този праг. Освен това все още никой не се е заел да прочиства избирателните списъци, от живеещите в страни извън Европейския съюз, а до вота има само една година. Това заяви за Кърджали бг вести областният лидер на сините Дора Христова.

 Тя каза, че герберите предвиждат дебат по три точки:задължително гласуване, гласуване само на тези, които си плащат данъците в съответната община и електронно гласуване.

Задължителният вот ,който се практикува в Гърция не обслужва управляващите. Те искат ниска избирателна активност за да могат както в Габрово да спечелят  на гърба на разочарованите. Електронното гласуване, допуска лесно манипулиране на вота и се посреща с резерви. Единствената разумна идея е всеки да гласува там, където си плаща данъците. Ако това стане ще може да се спре изборния туризъм , смята Дора Христова.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини