Откриват клуб на доброволеца в ОДК

Днес стартира новата учебна година в Обединен детски комплекс в Кърджали .Той отваря врати за всички деца и ученици, които искат да осмислят и  своето свободно време. Комплексът е мястото където децата могат да обогатяват своите познания, да откриват и развиват своите таланти и дарби, да придобиват практически умения в избраните от тях форми,казват от ръководството
 Тук се удовлетворят предпочитанията на децата в областта на науката, изкуството и спорта и  им се осигурява личностна изява. Успехите се коренят в дълбоките традиции, които има нашият град в извънучилищната дейност, във високия професионализъм на учителите, в голямата помощ, която получаваме от родителите и обществеността и голямата морална и финансова подкрепа от Община Кърджали,споделят от ОДК.
Тази година комплексът  предлага 26 оригинални педагогически форми – клубове, школи, състави, съобразени с желанията, интересите и свободното време на децата и учениците. Те са отворени и достъпни за всички деца, независимо от социалното им положение, етническа принадлежност и вероизповедание. ОДК предлага свободен избор на дейности и изяви в областта на: науката – Компютърен свят, Клуб на любознателните, В света на животните, Здраве, дом, общуване, Етнография и краезнание, Детски и младежки парламент и др.; изкуството – Школа по изобразително изкуство, Детска вокална група, Вокално-инструментална група, Журналистика, Клуб по фотография Литературен клуб, Модерен балет и др.; спорта – Школа по източни бойни изкуства, фитнес, стрийтбол, тенис на маса; развлеченията – празници, тържества, конкурси, изложби, състезания и др.
От тази учебна година в ОДК ще работи и доброволец от Корпуса на мира - Шон Мъкети, който ще води Клуб на доброволеца, курс по английски език и спортни занимания. Доброволецът от Корпуса на мира ще посещава и Дневен център "Надежда" и детска градина "Максим Горки".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини