ГЕРБ не дава трети мандат на Хасан Азис

Хасан Азис

Депутати от управляващото мнозинство, избрани от смесените райони, настояват да се въведе ограничение от два мандата за кметовете в новия Избирателен кодекс. Според издателя на излизащия у нас вестник „Кърджали хабер” Музеки Ахмед промените вече са включени в проекта за кодекс. Това ще удари преди всичко кметове на ДПС, които управляват 40 общини в страната и много от тях се готвят да се кандидатират отново за градоначалници догодина, твърдят турски журналисти пред Кърджали бг вести. Исмет Т. от Измир смята, че атаката е насочена основно към градоначалника на Кърджали Хасан Азис. Очакванията и на управляващи, и опозиция е той да се кандидатира за трети мандат. Ако се съди по социологическите сондажи, Хасан Азис има шансовете да спечели още на първия тур, тъй като обществената подкрепа за него е твърде висока.

От ГЕРБ продължават усилията си да елиминират Хасан Азис от предизборната надпревара за Кърджали. Наскоро народният представител и лидер на герберите в Кърджали Цвета Караянчева заяви за Кърджали бг вести, че в общината има злоупотреби, нагласени търгове и местен феодализъм. Според нея не без намесата на градоначалника само фирмите „Саварона” и „Арда строй” са получили поръчки за 20 млн.лв.в периода 2007-2009 г.

Не е забравено и Водното огледало. На връх Шекер  Байрама вицепремиерът Цветан Цветанов обяви, че освен Хасан Азис, прокуратурата ще разследва и негови съучастници в опит да се завиши оценката на парцел, попадащ в коритото на Арда. Доказателствата са събрани от подопечното му министерство. Така на практика ще се даде възможност прокуратурата да продължи проверката си с още 6 месеца. Запознати твърдят, че именно напролет ще започне голямата атака срещу  срещу сегашния градоначалник.

Колко е важно за управляващите елиминирането на Хасан Азис показа промяната в датата на визитата на вицепремиера Цветан Цветанов в Кърджали. Първоначално по инициатива на ГЕРБ той трябваше да присъства с пловдивския митрополит Николай в полагането на костите на 199 христови воини в двора на храма Свети Георги на 14 септември. Присъствието на високопоставени гости бе обявено в афиша на община Кърджали, публикуван с благословията на митрополита. Така Цветанов трябваше да се ръкува с кмета пред погледа на множеството, което от година убеждава, че  Хасан Азис е нарушил закона. Явно в ГЕРБ са се усетили за възможния гаф и датата бе променена.

Както Кърджали бг вести първи писа, ГЕРБ държи на всяка цена да елиминира Хасан Азис и да не го допусне до вота. За целта се блокира всякака негова инициатива. Бавно, но методично герберите изтощават кмета и рушат неговия имидж.

В интервю за кърджалийския вестник „Арда нюз”сегашният градоначалник подчерта, че атаките срещу него са чисто политически и че се спират проекти, което е в ущърб на населението.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини