10 °C

ГЕРБ не дава трети мандат на Хасан Азис

Хасан Азис

Депутати от управляващото мнозинство, избрани от смесените райони, настояват да се въведе ограничение от два мандата за кметовете в новия Избирателен кодекс. Според издателя на излизащия у нас вестник „Кърджали хабер” Музеки Ахмед промените вече са включени в проекта за кодекс. Това ще удари преди всичко кметове на ДПС, които управляват 40 общини в страната и много от тях се готвят да се кандидатират отново за градоначалници догодина, твърдят турски журналисти пред Кърджали бг вести. Исмет Т. от Измир смята, че атаката е насочена основно към градоначалника на Кърджали Хасан Азис. Очакванията и на управляващи, и опозиция е той да се кандидатира за трети мандат. Ако се съди по социологическите сондажи, Хасан Азис има шансовете да спечели още на първия тур, тъй като обществената подкрепа за него е твърде висока.

От ГЕРБ продължават усилията си да елиминират Хасан Азис от предизборната надпревара за Кърджали. Наскоро народният представител и лидер на герберите в Кърджали Цвета Караянчева заяви за Кърджали бг вести, че в общината има злоупотреби, нагласени търгове и местен феодализъм. Според нея не без намесата на градоначалника само фирмите „Саварона” и „Арда строй” са получили поръчки за 20 млн.лв.в периода 2007-2009 г.

Не е забравено и Водното огледало. На връх Шекер  Байрама вицепремиерът Цветан Цветанов обяви, че освен Хасан Азис, прокуратурата ще разследва и негови съучастници в опит да се завиши оценката на парцел, попадащ в коритото на Арда. Доказателствата са събрани от подопечното му министерство. Така на практика ще се даде възможност прокуратурата да продължи проверката си с още 6 месеца. Запознати твърдят, че именно напролет ще започне голямата атака срещу  срещу сегашния градоначалник.

Колко е важно за управляващите елиминирането на Хасан Азис показа промяната в датата на визитата на вицепремиера Цветан Цветанов в Кърджали. Първоначално по инициатива на ГЕРБ той трябваше да присъства с пловдивския митрополит Николай в полагането на костите на 199 христови воини в двора на храма Свети Георги на 14 септември. Присъствието на високопоставени гости бе обявено в афиша на община Кърджали, публикуван с благословията на митрополита. Така Цветанов трябваше да се ръкува с кмета пред погледа на множеството, което от година убеждава, че  Хасан Азис е нарушил закона. Явно в ГЕРБ са се усетили за възможния гаф и датата бе променена.

Както Кърджали бг вести първи писа, ГЕРБ държи на всяка цена да елиминира Хасан Азис и да не го допусне до вота. За целта се блокира всякака негова инициатива. Бавно, но методично герберите изтощават кмета и рушат неговия имидж.

В интервю за кърджалийския вестник „Арда нюз”сегашният градоначалник подчерта, че атаките срещу него са чисто политически и че се спират проекти, което е в ущърб на населението.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
30 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
30 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
30 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
30 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
30 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
30 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
30 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
30 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
30 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
30 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
30 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
30 ное 2020
Последни новини