Путин е три пъти по-влиятелен от Медведев

Премиерът Владимир Путин е три пъти по-влиятелен от президента Дмитрий Медведев – този извод се налага от проектобюджета на Русия за следващите три години, коментира в-к „Ведомости”.

В крайна сметка политическата тежест зависи пряко от количеството ресурси, с които разполага дадена политическа фигура, смятат експерти.

Вчера правителството одобри проекта за федералния бюджет за периода 2011-2013 г. От министерството на финансите предоставиха аналитично разпределение на разходите от федералния бюджет по различните държавни програми с посочване на основните разпределители на средствата.

Въведен е и нов формат на бюджетна класификация – не по функции, а по конкретни задачи. Така може да се следи колко пари получава всяко конкретно министерство и ведомство, за какво трябва да харчи тези пари и какви цели обещава да постигне. На основа на тези данни от изданието са изчислили колко средства разпределят съответно президента, премиера и министрите, като калкулацията показва, че влиянието на премиера Владимир Путин по този показател надвишава три пъти това на държавния глава Дмитрий Медведев.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини