Пускат пътя Момчилград-Крумовград до декември

До началото на декември ще бъде пуснат пътя Момчилград-Крумовград, който сега усилено се ремонтира от пловдивската фирма „Пътинжинеринг”. В момента по шосето работят 70 души. Дължината на отсечката, която се поправя, е 18 км.

Това е първият пътен участък в страната от второкласната и третокласна шосейна мрежа, който се ремонтира по Оперативна програма „Регионално развитие”. Първата копка направи министърът на финансите Симеон Дянков в началото на август. Срокът за изпълнение е 4 месеца.

Областният управител Иванка Таушанова инспектира ремонта на пътя. Готови са 60 процента от изравнителния пласт асфалтобетон и 7 от 9-те водостока. Предстои  полагането на плътно асфалтово покритие.

Една трета от общия обем строително –монтажни работи е изпълнен, каза пред Таушанова ръководителят на обекта инж.Росен Налджиев. Според него са запълнени 50 000 кв.м. кръпки и коловози.

Областният управител препоръча да се работи качествено и пътя да бъде образец за прозрачно и ефективно усвояване на евросредства.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини