13 °C

Фирми искат отваряне на Детелината на смъртта

Наско Настев

Фирмите в Кърджали събират подписка за отварянето на т.нар. Детелина на смъртта за тежкотоварни камиони. Сега коли над 15 тона нямат право да влизат в Кърджали откъм Пловдив и Хасково заради многобройните катастрофи, довели до 9 жертви през изминалите години. Причината за подписката е затварянето на обходния път през Черноочене-Стремци-Мургово-Чифлик-Кърджали за ремонт. Това ще наложи  тежкотоварните коли, идващи от Хасково да обикалят през Манастир, заяви за Кърджали бг вести председедателят на Кърджалийската търговско промишлена палата Наско Настев.

Подписката е адресирана до Агенция ”Пътна инфраструктура”. Очаква се отношение да вземе и областният управител Иванка Таушанова.

Настоява се пътят за Кърджали през Детелината на смъртта да бъде отворен поне докато трае ремонта на обходния път през Стремци. В противен случай не само кърджалийски фирми, но и такива от страната, които имат в бизнес в региона ще спрат курсовете. Няма ли комуникация, няма бизнес, подчертава Наско Настев.

Фирмите, които поддържат подписката, са „Горубсо”-Кърджали, строителни компании, транспортни дружества.

Ще припомним, че Детелината на смъртта бе затворена за тежкотоварни камиони при управлението на синия областен управител Пламен Иванов след тежка катастрофа, отнела живота на 5 души. След щателен анализ се оказа, че по стръмния наклон към Кърджали аварират предимно камиони” Шкода”, чиито спирачки не издържат на натоварването.

Детелината на смъртта бе преустроена, като бяха поставени мантинели и насипани купчини пясък, за да поемат евентуален удар с тежкотоварна кола.

При областния управител Калин Примов от НДСВ бе възстановен полицейския пункт при Чилик. Бяха отпуснати щатове за полицейски служители, които да проверяват камионите.

През 2006 г. кметът на Кърджали Хасан Азис повдигна въпроса за преустройството на Детелината на смъртта, която прилича на военен рубеж. Общината приготви пари за проект. След проектирането обаче държавата не намери пари за изпълнението и до днес.

Фирмите в Кърджали настояват още да започне да се  изпълнява проекта за преустройство на Детелината на смъртта, за да бъде отворена за тежкотоварните камиони , тъй като разходите им в условия на криза се увеличават. Те настояват пунктът при Чилик да се използва по предназначение - да проверява товарните камиони, влизащи в града.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
26 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
26 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
26 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
26 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
26 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
26 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
26 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
26 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
26 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
26 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
26 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
26 фев 2021
Последни новини