21 °C

Фирми искат отваряне на Детелината на смъртта

Наско Настев

Фирмите в Кърджали събират подписка за отварянето на т.нар. Детелина на смъртта за тежкотоварни камиони. Сега коли над 15 тона нямат право да влизат в Кърджали откъм Пловдив и Хасково заради многобройните катастрофи, довели до 9 жертви през изминалите години. Причината за подписката е затварянето на обходния път през Черноочене-Стремци-Мургово-Чифлик-Кърджали за ремонт. Това ще наложи  тежкотоварните коли, идващи от Хасково да обикалят през Манастир, заяви за Кърджали бг вести председедателят на Кърджалийската търговско промишлена палата Наско Настев.

Подписката е адресирана до Агенция ”Пътна инфраструктура”. Очаква се отношение да вземе и областният управител Иванка Таушанова.

Настоява се пътят за Кърджали през Детелината на смъртта да бъде отворен поне докато трае ремонта на обходния път през Стремци. В противен случай не само кърджалийски фирми, но и такива от страната, които имат в бизнес в региона ще спрат курсовете. Няма ли комуникация, няма бизнес, подчертава Наско Настев.

Фирмите, които поддържат подписката, са „Горубсо”-Кърджали, строителни компании, транспортни дружества.

Ще припомним, че Детелината на смъртта бе затворена за тежкотоварни камиони при управлението на синия областен управител Пламен Иванов след тежка катастрофа, отнела живота на 5 души. След щателен анализ се оказа, че по стръмния наклон към Кърджали аварират предимно камиони” Шкода”, чиито спирачки не издържат на натоварването.

Детелината на смъртта бе преустроена, като бяха поставени мантинели и насипани купчини пясък, за да поемат евентуален удар с тежкотоварна кола.

При областния управител Калин Примов от НДСВ бе възстановен полицейския пункт при Чилик. Бяха отпуснати щатове за полицейски служители, които да проверяват камионите.

През 2006 г. кметът на Кърджали Хасан Азис повдигна въпроса за преустройството на Детелината на смъртта, която прилича на военен рубеж. Общината приготви пари за проект. След проектирането обаче държавата не намери пари за изпълнението и до днес.

Фирмите в Кърджали настояват още да започне да се  изпълнява проекта за преустройство на Детелината на смъртта, за да бъде отворена за тежкотоварните камиони , тъй като разходите им в условия на криза се увеличават. Те настояват пунктът при Чилик да се използва по предназначение - да проверява товарните камиони, влизащи в града.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини