10 °C

Фирми искат отваряне на Детелината на смъртта

Наско Настев

Фирмите в Кърджали събират подписка за отварянето на т.нар. Детелина на смъртта за тежкотоварни камиони. Сега коли над 15 тона нямат право да влизат в Кърджали откъм Пловдив и Хасково заради многобройните катастрофи, довели до 9 жертви през изминалите години. Причината за подписката е затварянето на обходния път през Черноочене-Стремци-Мургово-Чифлик-Кърджали за ремонт. Това ще наложи  тежкотоварните коли, идващи от Хасково да обикалят през Манастир, заяви за Кърджали бг вести председедателят на Кърджалийската търговско промишлена палата Наско Настев.

Подписката е адресирана до Агенция ”Пътна инфраструктура”. Очаква се отношение да вземе и областният управител Иванка Таушанова.

Настоява се пътят за Кърджали през Детелината на смъртта да бъде отворен поне докато трае ремонта на обходния път през Стремци. В противен случай не само кърджалийски фирми, но и такива от страната, които имат в бизнес в региона ще спрат курсовете. Няма ли комуникация, няма бизнес, подчертава Наско Настев.

Фирмите, които поддържат подписката, са „Горубсо”-Кърджали, строителни компании, транспортни дружества.

Ще припомним, че Детелината на смъртта бе затворена за тежкотоварни камиони при управлението на синия областен управител Пламен Иванов след тежка катастрофа, отнела живота на 5 души. След щателен анализ се оказа, че по стръмния наклон към Кърджали аварират предимно камиони” Шкода”, чиито спирачки не издържат на натоварването.

Детелината на смъртта бе преустроена, като бяха поставени мантинели и насипани купчини пясък, за да поемат евентуален удар с тежкотоварна кола.

При областния управител Калин Примов от НДСВ бе възстановен полицейския пункт при Чилик. Бяха отпуснати щатове за полицейски служители, които да проверяват камионите.

През 2006 г. кметът на Кърджали Хасан Азис повдигна въпроса за преустройството на Детелината на смъртта, която прилича на военен рубеж. Общината приготви пари за проект. След проектирането обаче държавата не намери пари за изпълнението и до днес.

Фирмите в Кърджали настояват още да започне да се  изпълнява проекта за преустройство на Детелината на смъртта, за да бъде отворена за тежкотоварните камиони , тъй като разходите им в условия на криза се увеличават. Те настояват пунктът при Чилик да се използва по предназначение - да проверява товарните камиони, влизащи в града.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
23 фев 2020
Последни новини