ОЦК пред затваряне. Преглед на регионалния печат

Пожарът на сметището на Кърджали е основна тема на всекидневника „Нов живот”. Вестникът посочва, че бунището тлее вече цяла седмица. Засегната е площ от 25 дка. От фирмата по чистотата „Титан” се опитали да го гасят с водоноска.

Друга водеща тема е побратимяването на община Кърджали с гръцката Комотини. В момента в южната ни съседка е делегация, водена от кмета Хасан Азис. Медията съобщава, че лекарите в Кърджали излизат на протест, срещу безпаричието в здравеопазването.

„ОЦК е пред затваряне” е водещото заглавие на всекидневника „Арда нюз”. Според медията причината е зачестилите обгазявания на района. Припомня се предупреждението на зам.-министъра на околната среда Евдокия Манева, че при повече от две обгазявания на месец ОЦК ще бъде затворен.

Медията съобщава и любопитната новина, че 249 чифта малки терличета са изплели мъжете от кърджалийското село Дъждовница.

Основно училище „Св.св.Кирил и Методий” е осигурило безплатно хранене на всички първолаци, пише още вестникът.

Темата за обгазяването на Кърджали от ОЦК е водеща и за вестник „Родопи 24х7”. 72 часа гълтаме серен диоксид. Допустимите норми са превишени 3,5 пъти,пише на първа страница.

Вестникът отбелязва, че бившият вицепремиер на Турция  Ертугрул Ялчанбаир е бил гост на празника на Ардино през уикенда.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини