Караянчева: Вежди е таранът на Кърджали

Цвета Караянчева

Цвета Караянчева, народен представител от ГЕРБ

- Наскоро вицепремиерът Цветанов обяви, че ГЕРБ ще се бори за 50 % от общинските кметове в страната. В кои общини в Кърджалийско партията има реални шансове?

- Когато се тръгва на битка, а вие не се съмнявате, че това ще бъде битка, винаги се излиза за победа. Нашата последователна политика в областта ни дава самочувствието, че имаме сили и възможности да се борим за местната власт във всички общини. За нас е важно да номинираме кандидати за кметове и в селата, защото хората имат нужда от промяна на статуквото. Ние защитаваме правото на глас и достоен живот на обикновените хора, уважаваме тяхното право на избор. Досега случаите, в които някоя партия извън ДПС се осмеляваше да издигне свои кандидати в малките населени места, бяха епизодични. Ние предлагаме алтернатива на ДПС в Кърджалийско и ще се борим да няма предизвестен партизански вот, а честна и спортсменска борба.

-Започна ли предизборната кампания в Кърджали? Атаките срещу Хасан Азис се приемат за нейно начало.

- Защо осветяването на нечия злоупотреба се приема като  предизборна атака? За далаверите на Тройната коалиция сме говорили много преди парламентарните избори. Винаги съм казвала, че ще бъдем непримирими към нередностите. Проверките доказват, че нарушенията не са прецедент, а са се превърнали в масова практика. Ежедневно се натъкваме на, меко казано, недобрата работа на общинските власти. Правилата се заобикалят, пилее се народна пара. Примерите са много. «Пазар на производителите» продава «на зелено» отстъпено право на строеж върху земя, която не трябва да променя  предназначението си минимум 5 години. Кметът знае, че не бива да нарушава изискванията на програма САПАРД, защото рискуваме Европа да си поиска обратно 4-те милиона. Държавен фонд «Земеделие» предупреждава да бъде спряна процедурата. Вместо това, дружеството избира фирма-изпълнител и започва изграждането на Базар за промишлени стоки. Защо?! При положение, че има писмо от ДФЗ за забрана. Вижте конкурса за бизнес парк «Арпезос». Резултатите бяха предрешени . Знаете ли, че за времето от декември 2007-а до юни 2009-а «Ардастрой» и «Саварона» са изпълнили поръчки за над 20 милиона. А сме във финансова и икономическа криза…Погледнете актуализацията на общинския бюджет: Няма пари, задълженията набъбват, а се гласуват разходи за стадиони, огради, плочници и други безумия. Като: направа на трибуни с навес на стадиона в село Перперек - 105 хил.лв, изработка и монтаж на метална ограда на футболно игрище в с. Мургово - 55 хил.лв, ограда на стадиона в Люляково - 134 хил.лв, път до    

Стадиона в с.Мургово – 25 хил. лв и т.н. При толкова стадиони и игрища, крайно време е да се появи още един Бербатов.

Питам се сега ли е време да се ремонтират оградите на кметствата в Ненково, Седловина, Черешица и Прилепци, всяка за по 15 000 лева?! Чудя се защо хората мълчат, защо гражданите  не търсят сметка за това как се харчат парите им?! Защо вие, медиите, които трябва да сте коректив на политиците, мълчите?!. На хората в Кърджалийско им писна от местен феодализъм и потъпкване на достойнството им.

-Ще помогне ли принципът на уседналост в Избирателния кодекс да се спре изборният туризъм? Как ще се отрази това на битката за Кърджали?

-Избирателният кодекс е един от приоритетите в законодателната работа на ГЕРБ. В работен вариант документът вече е факт. Предстои обсъждането му в пленарна зала. В него акцентът е върху принципа на уседналост. Не е редно хора, които не живеят тук, не плащат данъци и се връщат само на празници, да решават кой ще управлява нашите градове и села. Виждате съпротивата на ДПС срещу това, защото вносът на избиратели ще секне. Уседналостта ще помогне най-накрая хората да разберат, че има смисъл да гласуват и че вотът им няма да бъде подменен.

-Волен Сидеров каза, че подкрепя правителството на ГЕРБ. Ще си партнирате ли в Кърджали за изборите?

-ГЕРБ е партия от ново поколение. Доказахме, че можем да водим битка с честни средства без да купуваме гласове и да се пазарим. За нас е важен всеки глас и затова ще приемем подкрепата на всеки гражданин независимо коя партия, етнос или религия представлява.

-Появи се публикация за проблемите на ГЕРБ с българомохамеданите в Кирково. Как ще я коментирате?

-Това е поредната провокация, с която някой иска да посее интрига в структурата на партията. Е, няма да успеят. Години наред политиците се опитват да си играят с чувствата и с бита на тези хора. Ние казахме стига! В Кирково имаме силна структура.  В продължение на три години тя се бори и отстоява принципите на партията. Резултатите, които сме постигнали досега, са добри. Но винаги може повече и ще се стремим към още по-широка подкрепа.

 -Има ли противопоставяне на хора от етнически и религиозни малцинства в местната структура на ГЕРБ? Има ли ясна политика партията за българомохамеданите и турците в региона?

-Изкуствено провокираните вражди не са в услуга на никого и обикновено са нетрайни като буря в чаша вода. Многократно съм заявявала, че ние сме отбор и имаме ясна цел пред себе си. Ако някой преследва евтина популярност, то си е за негова сметка. В ГЕРБ имат място всички честни хора в областта, които желаят да  подобрят качеството си на живот. ГЕРБ има структури в седемте общини. Ние не делим нашите членове на българи и турци, на християни и мюсюлмани. Недопустимо е да говорим за противопоставяне по етнически , религиозен или друг признак.

-В сайтовете излезе информация,че бизнес-интереси са затворили устата на министър Рашидов, и че на това се дължи помирението му с Вас. Как стоят нещата? 

-Всеки е свободен да интерпретира фактите по свой начин. Такива са преимуществата на демокрацията. Жалко е обаче, когато се тиражират неистини без доказателства. Господин Рашидов е успял човек, с изявена индивидуалност и неоценим принос на парламентарните избори в Кърджалийско. Винаги е имал собствена позиция. Признавам, че през последната една година отношенията ни не винаги са били гладки, но в името на общата кауза дребните ни разногласия останаха на заден план. Той е министър от правителството на ГЕРБ и задачата ни е да работим за благото на хората в Кърджали. Мисля, че сме добър екип и няма да допусна низки страсти на нереализирали се хора да го разбият.

Интервю на Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
11 апр 2021
Последни новини