8 °C

Караянчева: Вежди е таранът на Кърджали

Цвета Караянчева

Цвета Караянчева, народен представител от ГЕРБ

- Наскоро вицепремиерът Цветанов обяви, че ГЕРБ ще се бори за 50 % от общинските кметове в страната. В кои общини в Кърджалийско партията има реални шансове?

- Когато се тръгва на битка, а вие не се съмнявате, че това ще бъде битка, винаги се излиза за победа. Нашата последователна политика в областта ни дава самочувствието, че имаме сили и възможности да се борим за местната власт във всички общини. За нас е важно да номинираме кандидати за кметове и в селата, защото хората имат нужда от промяна на статуквото. Ние защитаваме правото на глас и достоен живот на обикновените хора, уважаваме тяхното право на избор. Досега случаите, в които някоя партия извън ДПС се осмеляваше да издигне свои кандидати в малките населени места, бяха епизодични. Ние предлагаме алтернатива на ДПС в Кърджалийско и ще се борим да няма предизвестен партизански вот, а честна и спортсменска борба.

-Започна ли предизборната кампания в Кърджали? Атаките срещу Хасан Азис се приемат за нейно начало.

- Защо осветяването на нечия злоупотреба се приема като  предизборна атака? За далаверите на Тройната коалиция сме говорили много преди парламентарните избори. Винаги съм казвала, че ще бъдем непримирими към нередностите. Проверките доказват, че нарушенията не са прецедент, а са се превърнали в масова практика. Ежедневно се натъкваме на, меко казано, недобрата работа на общинските власти. Правилата се заобикалят, пилее се народна пара. Примерите са много. «Пазар на производителите» продава «на зелено» отстъпено право на строеж върху земя, която не трябва да променя  предназначението си минимум 5 години. Кметът знае, че не бива да нарушава изискванията на програма САПАРД, защото рискуваме Европа да си поиска обратно 4-те милиона. Държавен фонд «Земеделие» предупреждава да бъде спряна процедурата. Вместо това, дружеството избира фирма-изпълнител и започва изграждането на Базар за промишлени стоки. Защо?! При положение, че има писмо от ДФЗ за забрана. Вижте конкурса за бизнес парк «Арпезос». Резултатите бяха предрешени . Знаете ли, че за времето от декември 2007-а до юни 2009-а «Ардастрой» и «Саварона» са изпълнили поръчки за над 20 милиона. А сме във финансова и икономическа криза…Погледнете актуализацията на общинския бюджет: Няма пари, задълженията набъбват, а се гласуват разходи за стадиони, огради, плочници и други безумия. Като: направа на трибуни с навес на стадиона в село Перперек - 105 хил.лв, изработка и монтаж на метална ограда на футболно игрище в с. Мургово - 55 хил.лв, ограда на стадиона в Люляково - 134 хил.лв, път до    

Стадиона в с.Мургово – 25 хил. лв и т.н. При толкова стадиони и игрища, крайно време е да се появи още един Бербатов.

Питам се сега ли е време да се ремонтират оградите на кметствата в Ненково, Седловина, Черешица и Прилепци, всяка за по 15 000 лева?! Чудя се защо хората мълчат, защо гражданите  не търсят сметка за това как се харчат парите им?! Защо вие, медиите, които трябва да сте коректив на политиците, мълчите?!. На хората в Кърджалийско им писна от местен феодализъм и потъпкване на достойнството им.

-Ще помогне ли принципът на уседналост в Избирателния кодекс да се спре изборният туризъм? Как ще се отрази това на битката за Кърджали?

-Избирателният кодекс е един от приоритетите в законодателната работа на ГЕРБ. В работен вариант документът вече е факт. Предстои обсъждането му в пленарна зала. В него акцентът е върху принципа на уседналост. Не е редно хора, които не живеят тук, не плащат данъци и се връщат само на празници, да решават кой ще управлява нашите градове и села. Виждате съпротивата на ДПС срещу това, защото вносът на избиратели ще секне. Уседналостта ще помогне най-накрая хората да разберат, че има смисъл да гласуват и че вотът им няма да бъде подменен.

-Волен Сидеров каза, че подкрепя правителството на ГЕРБ. Ще си партнирате ли в Кърджали за изборите?

-ГЕРБ е партия от ново поколение. Доказахме, че можем да водим битка с честни средства без да купуваме гласове и да се пазарим. За нас е важен всеки глас и затова ще приемем подкрепата на всеки гражданин независимо коя партия, етнос или религия представлява.

-Появи се публикация за проблемите на ГЕРБ с българомохамеданите в Кирково. Как ще я коментирате?

-Това е поредната провокация, с която някой иска да посее интрига в структурата на партията. Е, няма да успеят. Години наред политиците се опитват да си играят с чувствата и с бита на тези хора. Ние казахме стига! В Кирково имаме силна структура.  В продължение на три години тя се бори и отстоява принципите на партията. Резултатите, които сме постигнали досега, са добри. Но винаги може повече и ще се стремим към още по-широка подкрепа.

 -Има ли противопоставяне на хора от етнически и религиозни малцинства в местната структура на ГЕРБ? Има ли ясна политика партията за българомохамеданите и турците в региона?

-Изкуствено провокираните вражди не са в услуга на никого и обикновено са нетрайни като буря в чаша вода. Многократно съм заявявала, че ние сме отбор и имаме ясна цел пред себе си. Ако някой преследва евтина популярност, то си е за негова сметка. В ГЕРБ имат място всички честни хора в областта, които желаят да  подобрят качеството си на живот. ГЕРБ има структури в седемте общини. Ние не делим нашите членове на българи и турци, на християни и мюсюлмани. Недопустимо е да говорим за противопоставяне по етнически , религиозен или друг признак.

-В сайтовете излезе информация,че бизнес-интереси са затворили устата на министър Рашидов, и че на това се дължи помирението му с Вас. Как стоят нещата? 

-Всеки е свободен да интерпретира фактите по свой начин. Такива са преимуществата на демокрацията. Жалко е обаче, когато се тиражират неистини без доказателства. Господин Рашидов е успял човек, с изявена индивидуалност и неоценим принос на парламентарните избори в Кърджалийско. Винаги е имал собствена позиция. Признавам, че през последната една година отношенията ни не винаги са били гладки, но в името на общата кауза дребните ни разногласия останаха на заден план. Той е министър от правителството на ГЕРБ и задачата ни е да работим за благото на хората в Кърджали. Мисля, че сме добър екип и няма да допусна низки страсти на нереализирали се хора да го разбият.

Интервю на Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
05 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
05 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
05 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
05 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
05 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
05 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
05 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
05 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
05 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
05 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
05 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
05 дек 2020
Последни новини