Сабиха Местан ще съди Вежди Рашидов

Вежди Рашидов
Ако обвиненията на министъра на културата Вежди Рашидов, че съм източвала театър "Кадрие Летифова”, не се докажат, ще трябва да се срещнем в съдебната зала.
Това заяви по bTV заместник-директорът на държавния театър в Кърджали Сабиха Местан, за която в петък министърът на културата заяви, че е назначавала роднини и е ползвала кабинета си в театъра и телефона, за да развива частен бизнес.

Освен това, Рашидов твърдеше, че тя е роднина на депутата от ДПС Лютви Местан. Оказа се обаче, че Сабиха Местан няма никаква роднинска връзка с народния представител.
След това министърът обяви по Нова телевизия, че се отказва от думите си за роднинските връзки на Лютви Местан.
"Оттеглям думите си. Възможно е да съм се предоверил на информацията, която съм поискал за театъра и за това, което става вътре. Затова, че трябва да се ровя в роднините на господин Местан и да ги търся не се дава оставка. Да говорим сериозно", заяви министърът на културата по Нова телевизия.

Междувременно Сабиха Местан обясни, че е била назначена като заместник-директор след конкурс от 1 януари т.г. Тя призна, че племенникът й е осветител в театър "Кадрие Лятифова", но защото бил с диплома, която отговаря на всякакви изисквания за заемания пост. Доскоро в театъра работели и сестра й, както и брат на съпруга й. Вчера обаче зам.-директорката обяви, че и "снахата на Вежди Рашидов е била назначена в началото на 2010 г. с негова протекция за реквизитор".
На свой ред обаче, той заяви, че лично е разпоредил тя да бъде отстранена от работа.

Сабиха Местан отрече частното й сдружение да се ползвало от мястото й в театъра. Не съм ползвала служебния телефон, защото външна линия в театъра няма от 2007 г., а сдружението е от 2008 г., твърди тя. От сдружението обаче били постъпили в театъра 12 000 лева и благодарение на тях бил реализиран последният спектакъл.

От своя страна депутатът от ДПС Лютви Местан потвърди думите си, че е готов да подаде оставка, ако се докажат негови роднински връзки със служители на театъра в Кърджали.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    St
    stoyan_1415369672
    0 0
    16:11, 7 ное 2014
    nedei sa opravdava ma ciganko,otivai si v tyrciq da raboti6 v myzei,tyk e bulgariq i ne vi iskame omrazna ni ot vas
Последни новини