Газов котлон предизвика поредния пожар в Кърджалийско

Газов котлон предизвика пожар в къща в Кирково. Причината е неправилно боравене с уреда. Това е поредният инцидент с газова уредба в Кърджалийско. Бързата намеса на огнеборците е потушила огъня и е предотвратила по-сериозни щети в дома. Два са пожарите вчера, но от полицията съобщават, че няма сериозни поражения.

Разяснителна кампания сред гражданите подема Пожарната в Кърджали. Тя започва от 13 септември и ще продължи до 17 септември. На 14 септември ще се чества и професионалният празник на огнеборците. Седмицата на противопожарната безопасност цели да привлече вниманието на гражданите и учениците към безопасно поведение.

Пред сградата на полицията в гимназията „Отец Паисий” ще бъде извършена демонстрация на противопожарна техника. Ще бъде изнесена беседа пред ученици.

На 14 септември ще се открие кът на пожарникаря в Националния младежки център в село Широко поле. Ще бъдат наградени служители за високи професионални резултати.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съобщават, че се пускат открити телефонни линии за кампанията. На една от тях ще отговаря и началникът на Пожарната комисар Христо Тодоров.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини