Дикме се предлага на Първанов, Бойко не го ще

Мехмед Дикме

Бившият земеделски министър от ДПС Мехмед Дикме е предложил да се включи в политическия проект на президента Георги Първанов и да бъде основна движеща сила на  бъдещата формация в Кърджалийско, научи Кърджали бг вести. Дикме, който е от ардинското село Бял извор, е изтъкнал добрите си контакти с представители на турската и българомохамеданските общности.

Това е вторият политически проект в рамките на година, с който се захваща напусналият ДПС ексминистър. Той бе човекът, който стоеше твърдо зад кампанията за депутат на Вежди Рашидов в Кърджалийско. Говори се, че дори е участвал във финасирането за предизборните прояви. Срещу това му бил обещан постът областен управител,  твърдят гербаджии.

Срещу Дикме застана сегашният народен представител и областен лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева. Тя заяви директно „Не искам да чувам за него”. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов я подкрепи.

Последната надежда на Дикме бе да бъде издигнат за кмет на Ардино от ГЕРБ. Той вече се яви преди три години на местния вот от името на „Новото време”, но загуби.

Искаме да заложим на стойностни и неопетнени хора,  казаха президенските довереници в Кърджалийско. Сред тези, чиято дума ще се чува, са бившият областен управител Ангел Коджаманов и проф. Николай Овчаров. И двамата са членове на инициативния комитет, който издигна преди четири години Георги Първанов за втори президентски мандат. И двамата имат безпорна заслуга за това, че в Кърджалийско Първанов получи  най-висок процент гласове и успя да пречупи Волен Сидеров.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини