Обирът на годината! Преглед на регионалния печат

Десет кила злато! Обирът на годината! Това е водещото заглавие на всекидневника „Нов живот”. Вестникът дава подробности за кражбата в златарски магазин в центъра на Кърджали. Посочва се, че охранителната система е била професионално блокирана.

На първа страница медията пише за оставката на водещата фигура в закрития турски театър „Кадрие Лятифова” Ехлиман Чобан. Той отказа да оглави създадената към драматичния театър в града сцена „Кадрие Лятифова”.

„Нов живот” развива и темата за новия скандал между лидерът на „Атака” Волен Сидеров и председателя на ДСБ Иван Костов, породен от крумовградчанина Димитър Топалов. Ще припомним, че първи сайтът „Кърджали бг вести“ публикува истината за войната между Командира и Водача и ролята на Топалов в него.

Вестникът се позовава на сайта, като препечатва материала „Искат графа „помак” при преброяването”.

Темата за големия обир на злато е водеща и в другия всекидневник „Арда Нюз”. Публикувани са снимки от златарския магазин и разбитото мазе. Вестникът препечатва от „Кърджали бг вести“ материалите ни „Закриха четири училища в Кърджалийско” и „Искат графа „помак” при преброяването”.

Водеща тема в „Арда нюз“ са нарушенията на трудовото законодателство от фирми. Посочва се, че 281 гафа са допуснали кърджалийските дружества. През август от инспекцията по труда са направени общо 58 проверки.

„Арда нюз“ сочи и данни за безработицата в Кърджалийско. Цитира се регионалната служба по заетостта, според която с 10 процента по малко са хората, които си търсят работа.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини