12 °C

ГЕРБ губи българомохамеданите в Кирково

Срещата на премиера Бойко Борисов с жители на Кирково

Общинският лидер на ГЕРБ в община Кирково Владимир Иванов е фаворитът на партията за кметския стол на наближаващите местни избори. Лично кадровикът на герберите Цветан Цветанов се е заел със задачата да избере  печелившия кандидат, който да разбие монопола на ДПС. Освен Иванов се спрягат още кметицата на село Дрангово Севда Димитрова и замобластният управител Есад Садък. Човекът, който ще има последната дума, е областният лидер на ГЕРБ и народен представител Цвета Караянчева.

Спечелването на местните избори от ГЕРБ може да се превърне в мисия невъзможна заради невежеството на управляващите по проблемите на българите мохамедани в общината. Това пролича когато за среща на министър Симеон Дянков с жители на село Чакаларово бяха отпечатани покани, в които официално пишеше ,че тя е с „помашката” общност. Ще уточним, че официално в България е призната общност от българи мохамедани. Гафът наля вода в мелницата на ДПС, които от години твърдят, че в България има „помаци”. Тезата се подкрепя от радетелите на каузата за „помашки етнос”.

За спечелването на изборите в община Кирково е важен всеки глас. Проблем със скъпата вода в Чакаларово, Джерово, Горно Кирково и Тихомир обаче ще наклони везните към ДПС. През тази година цената на живителната течност бе повишена тройно, въпреки че водопреносната мрежа е изградена от местните жители , а не от ВиК.  Рамо на местните хора удари общинският кмет от ДПС Шукран Идриз. Българите мохамедани разчитаха на министър Дянков да реши проблема им,  но той се оказа от компетенцията на държавния енергиен  и воден регулатор. Дори селските кметове на ГЕРБ не успяха да спечелят благоволението на централната власт. Областният управител Иванка Таушанова призова хората от Кирковско просто да си плащат.

ГЕРБ не направи инвестиции в трите села, в които има кметове-Дрангово, Делвино и Чакаларово. И трите са с орязани субсидии от общината, която е в ръцете на ДПС. Местните хора очакваха ,че ще получат подкрепа от ГЕРБ,  но надеждите им се оказаха напразни.

Зимата ще се окаже много тежка и ще отблъсне още избиратели, прогнозират наблюдатели. Народният представител Цвета Караянчева, министър Вежди Рашидов и областният управител Иванка Таушанова трябва да подготвят стратегия , която ще даде решение на проблемите с тютюна, здравните вноски, пенсионното осигуряване. От опозицията твърдят, че тримата видни функционери на ГЕРБ са готови просто да препишат стратегията на синия областен управител Пламен Иванов от преди две петилетки.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
26 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
26 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
26 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
26 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
26 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
26 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
26 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
26 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
26 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
26 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
26 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
26 фев 2020
Последни новини