ГЕРБ губи българомохамеданите в Кирково

Срещата на премиера Бойко Борисов с жители на Кирково

Общинският лидер на ГЕРБ в община Кирково Владимир Иванов е фаворитът на партията за кметския стол на наближаващите местни избори. Лично кадровикът на герберите Цветан Цветанов се е заел със задачата да избере  печелившия кандидат, който да разбие монопола на ДПС. Освен Иванов се спрягат още кметицата на село Дрангово Севда Димитрова и замобластният управител Есад Садък. Човекът, който ще има последната дума, е областният лидер на ГЕРБ и народен представител Цвета Караянчева.

Спечелването на местните избори от ГЕРБ може да се превърне в мисия невъзможна заради невежеството на управляващите по проблемите на българите мохамедани в общината. Това пролича когато за среща на министър Симеон Дянков с жители на село Чакаларово бяха отпечатани покани, в които официално пишеше ,че тя е с „помашката” общност. Ще уточним, че официално в България е призната общност от българи мохамедани. Гафът наля вода в мелницата на ДПС, които от години твърдят, че в България има „помаци”. Тезата се подкрепя от радетелите на каузата за „помашки етнос”.

За спечелването на изборите в община Кирково е важен всеки глас. Проблем със скъпата вода в Чакаларово, Джерово, Горно Кирково и Тихомир обаче ще наклони везните към ДПС. През тази година цената на живителната течност бе повишена тройно, въпреки че водопреносната мрежа е изградена от местните жители , а не от ВиК.  Рамо на местните хора удари общинският кмет от ДПС Шукран Идриз. Българите мохамедани разчитаха на министър Дянков да реши проблема им,  но той се оказа от компетенцията на държавния енергиен  и воден регулатор. Дори селските кметове на ГЕРБ не успяха да спечелят благоволението на централната власт. Областният управител Иванка Таушанова призова хората от Кирковско просто да си плащат.

ГЕРБ не направи инвестиции в трите села, в които има кметове-Дрангово, Делвино и Чакаларово. И трите са с орязани субсидии от общината, която е в ръцете на ДПС. Местните хора очакваха ,че ще получат подкрепа от ГЕРБ,  но надеждите им се оказаха напразни.

Зимата ще се окаже много тежка и ще отблъсне още избиратели, прогнозират наблюдатели. Народният представител Цвета Караянчева, министър Вежди Рашидов и областният управител Иванка Таушанова трябва да подготвят стратегия , която ще даде решение на проблемите с тютюна, здравните вноски, пенсионното осигуряване. От опозицията твърдят, че тримата видни функционери на ГЕРБ са готови просто да препишат стратегията на синия областен управител Пламен Иванов от преди две петилетки.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
11 апр 2021
Последни новини