ГЕРБ губи българомохамеданите в Кирково

Срещата на премиера Бойко Борисов с жители на Кирково

Общинският лидер на ГЕРБ в община Кирково Владимир Иванов е фаворитът на партията за кметския стол на наближаващите местни избори. Лично кадровикът на герберите Цветан Цветанов се е заел със задачата да избере  печелившия кандидат, който да разбие монопола на ДПС. Освен Иванов се спрягат още кметицата на село Дрангово Севда Димитрова и замобластният управител Есад Садък. Човекът, който ще има последната дума, е областният лидер на ГЕРБ и народен представител Цвета Караянчева.

Спечелването на местните избори от ГЕРБ може да се превърне в мисия невъзможна заради невежеството на управляващите по проблемите на българите мохамедани в общината. Това пролича когато за среща на министър Симеон Дянков с жители на село Чакаларово бяха отпечатани покани, в които официално пишеше ,че тя е с „помашката” общност. Ще уточним, че официално в България е призната общност от българи мохамедани. Гафът наля вода в мелницата на ДПС, които от години твърдят, че в България има „помаци”. Тезата се подкрепя от радетелите на каузата за „помашки етнос”.

За спечелването на изборите в община Кирково е важен всеки глас. Проблем със скъпата вода в Чакаларово, Джерово, Горно Кирково и Тихомир обаче ще наклони везните към ДПС. През тази година цената на живителната течност бе повишена тройно, въпреки че водопреносната мрежа е изградена от местните жители , а не от ВиК.  Рамо на местните хора удари общинският кмет от ДПС Шукран Идриз. Българите мохамедани разчитаха на министър Дянков да реши проблема им,  но той се оказа от компетенцията на държавния енергиен  и воден регулатор. Дори селските кметове на ГЕРБ не успяха да спечелят благоволението на централната власт. Областният управител Иванка Таушанова призова хората от Кирковско просто да си плащат.

ГЕРБ не направи инвестиции в трите села, в които има кметове-Дрангово, Делвино и Чакаларово. И трите са с орязани субсидии от общината, която е в ръцете на ДПС. Местните хора очакваха ,че ще получат подкрепа от ГЕРБ,  но надеждите им се оказаха напразни.

Зимата ще се окаже много тежка и ще отблъсне още избиратели, прогнозират наблюдатели. Народният представител Цвета Караянчева, министър Вежди Рашидов и областният управител Иванка Таушанова трябва да подготвят стратегия , която ще даде решение на проблемите с тютюна, здравните вноски, пенсионното осигуряване. От опозицията твърдят, че тримата видни функционери на ГЕРБ са готови просто да препишат стратегията на синия областен управител Пламен Иванов от преди две петилетки.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
04 дек 2020
Последни новини