Война между Сидеров и Костов за структури в Кърджалийско

Димитър Топалов

Крумовградчанинът Димитър Топалов предизвика поредният сблъсък между лидерът на Атака Волен Сидеров и председатателят на Демократи за силна България Иван Костов. По негова инициатива Водача се опита да привлече структури на тъмно сините в Кърджалийско и си навлече гнева на Командира, който му изкара компромат, че в тоталитарно време е разследван за изнудване. Нещо повече ген.Атанас Атанасов намекна, че Сидеров вероятно е бил вербуван от ДС.

Скандалът пламна след като вчера на първа страница вестник „Атака” обяви, че структурите на ДСБ в Кърджалийско, начело с областния председател Димитър Топалов преминават в редиците на „Атака”. Информацията бе поместена и в новия сайт на вестника. Тя бе съпроводена с куп критики към Костов за политиката му в Кърджалийско.

Самия Димитър Топалов каза за Кърджали бг вести, че заедно с него в редиците на „Атака” преминават структурите на ДСБ в Крумовград, Ардино и Кирково. Той е имал личен разговор с Волен Сидеров, който е благословил начинанието. Трите общини са стратегически важни за Водача, защото в тях,наред с турци живеят българи –мохамедани и шансовете да се преборят на изборите кандидатите на ДПС съществуват. Социологически проучвания показаха, че до 10 процента от т.нар. помаци се определят като българи и симпатизират на „Атака”.

Костов не прави нищо срещу ДПС в Кърджалийско. Сеща се за нас само от избори на избори, затова напускаме, обясни Димитър Топалов.

Неочаквано действията му предизвикаха реакция не другаде, а в местната централа на „Атака”. Областният лидер Георги Чичев посочи, че в общинската структура на партията в Крумовград са постъпили само две молби за членство-на Топалов и съпругата му. Предстои тяхното одобрение. Никакви структури на ДСБ в Крумовград, Ардино и Кирково не са преминавали към „Атака”. Според Чичев Топалов подвежда лидерът на партията и е централното ръководство.

Вчера след разразяването на скандала с Костов от централата на националистите са поискали спешно информация за Топалов. Мнозина са на мнение, че той ги е набъркал в голям скандал с дългосрочни последици.

В ДСБ са бесни на крумовградчанина. Общинският лидер на тъмносините в Кърджали Стоян Стоянов обясни, че Топалов не е областен председател, а само регионален координатор по време на избори. Той е общински лидер в Крумовград. Структурите на ДСБ в региона не са преминавали към „Атака” потвърди Стоянов. В Кирково тъмносините нямат хора, а в Ардино и Крумовград са останали верни на Костов. Причина за действията на Топалов са мераците му за постове, посочи Стоянов. Той поискал високи служби от Сидеров, за да му докара не привърженици,а именно хората на неговия опонент Костов.

Действията на Топалов дадоха преимущество на Командира в битката за парламентарната комисия за контрол на ДАНС. Той отдавна иска да елиминира Сидеров, като неблагонадежден. Компроматът за сътрудничество с ДС може да се окаже ключов.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини