Тайно асфалтират шосетата.Преглед на националния печат

"Тайно асфалтират шосета", четем на първа страница във в. „Труд". Два участъка от третокласната републиканска мрежа в Разградско са били асфалтирани нелегално, тайно и без никой сега да е възлагал ремонтите. Това обяви областният управител д-р Валентин Василев. Участъците са Осенец-Балкански-Благоево и Побит камък-Завет-Веселец и са с дължина съответно 2417 и 2928 м.

"Пепелниците изчезват от кръчми тия дни", съобщава в. „24 часа". До дни пепелниците могат да изчезнат от кръчмите, които са без зони за пушачи. На 4 септември изтича срокът, в който правителството трябва да приеме наредба за изискванията към дима на обществени места. Тя вече е на сайта на здравното министерство и предвижда, че се пуши само в зони, отделени с врата и вентилация.

"Царски гори спират тока", информира в. „Стандарт". Царски гори може да докарат режим на тока в Боровец. Зимният курорт спешно се нуждае от нова подстанция, защото капацитетът на ел-мрежата е на предела на възможностите си.

"Асоциация "Активни потребители" иска БДС и за бозата", научаваме от в. „Новинар". Български държавен стандарт да бъде въведен и за бозата. Това предлагат от асоциация "Активни потребители". Според изпълнителния директор на организацията Богомил Николов този традиционен български продукт заслужава държавен стандарт. Той подчерта, че повече от 10 години бозата не се произвежда със захар, а само с изкуствени подсладители.

"Президентът на "РОСАТОМ" Сергей Кириенко обяви: Русия предостави на България документацията за АЕЦ "Белене", пише в. „Класа". Експерти от Москва идват следващата седмица за нови уточнения Русия е предоставила на България всички необходими данни и документи за взимане на решение за строителството на АЕЦ "Белене", заяви вчера президентът на държавната корпорация "Росатом" Сергей Кириенко, цитиран от "Интерфакс". Изказването му бе след среща с руския премиер Владимир Путин. Кириенко обясни, че е създадена съвместна работна група, която да разреши всички оставащи въпроси за инвестициите по проекта "Белене".

"САЩ кроят бунт в България", четем във в. „Република". САЩ готвят бунтове в България. Причината е недоволството на американците, че губят енергийната битка с Русия и не могат да разширят участието си в ключови проекти у нас. Това предупреди пред РЕПУБЛИКА енергийната експертка проф. Нина Дюлгерова.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини