Черен печат за новите паспорти. Преглед на националния печат

"Курник спира "Тракия", пише на водеща страница в. "Труд".

Неотчужден курник и земи стопираха строителството на Лот 2 от магистрала „Тракия" Стара Загора - Нова Загора. Строежът е блокиран край село Загоре заради три частни имота, които били пропуснати при изготвянето на проекта за аутобана. Областният управител на Стара Загора Йордан Николов е изпратил писма до собствениците, че със заповед одържавява част от земята им. Те обаче я атакуват в Софийския административен съд.

"Появи се свидетел на убийството на Белнейски", съобщава в. "24 часа".

„От юни сме по следите на втори човек, участвал в събитията около смъртта на Христина и  Росица Белнеиски. Искаме всичко да е изпипано докрай." Това разкри пред „24 часа" Веселин

Мартенски, следовател по делото за убийството на сестрите.

"Горим за чужбина", коментира "Стандарт" по повод на една о темите на вчерашния ден - поредните проблеми с издаването на личните документи.

Лятната ваканция на куп българи в Турция, Тунис, Египет гори заради новите паспорти. На карта е заложено следването на стотици младежи в САЩ. Хартията свърши, нямаме бланки, обяви зам. вътрешният министър Павлин Димитров. В цялата страна вчера сутринта имаше само 600 бройки. След скандал от "Сименс" по спешност доставили 9000 и се извинили по мейла. Заявките за документи през последната седмица със сигурност няма да бъдат изпълнени в срок. Над 90 000 хиляди са забавените тескерета, откакто стартира смяната на документите.

"Черен печат за новите паспорти", допълва в. "Новинар".

Истинска истерия настана вчера, след като за пореден път системата на МВР за издаването на новите български документи за самоличност блокира. Това се случи само пет месеца след първия фалстарт. Шефката на дирекция "Документи за самоличност" Мария Костадинова дори е постъпила в болница с хипертонична криза заради проблемите. Тя е добре, но ще остане под наблюдение няколко дни.

"Държавният бизнес: Енергетиката дърпа, транспортът потъва", четем в "Дневник".

Повечето държавни енергийни компании успяват да се завърнат към големите печалби и дори да ги увеличат през тази година. В транспортния сектор обаче под тежестта на задлъжнялостта и остарялото си оборудване са се увеличили загубите въпреки държавните субсидии към някои от дружествата. Това показват отчетите на държавните компании към края на юни, публикувани на сайта на финансовото министерство. По-големите 15 - под шапката на икономическото, транспортното и земеделското министерство, са отчели общо с 54% по голяма печалба (210 млн. лв.) към края на юни.

"Пет ТЕЦ-а спират, развалят договорите с купувачите", съобщава в. "Класа".

Възможно е до 2015 година 5 термични централи у нас да спрат производството на електроенергия, тъй като ще им бъдат отнети комплексните разрешителни. Според зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев, ако собствениците им не започнат незабавни инвестиции в очистващи съоръжения, може дори да се стигне до разваляне на приватизационните договори, а спирането на тези мощности може да създаде проблеми за енергийната сигурност на страната.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини