Дянков подкара „Камацу” край Бодка

Министърът на финансите Симеон Дянков подкара багер „Камацу” край кърджалийското село Бодка, за да направи първа копка за ремонта на пътя „Момчилград-Крумовград”. Предварително той бе инструктиран от водача на тежката машина. За медиите вицепремиерът заяви, че по лесно се упрявлават финансите на държавата, отколкото багер „Камацу”. Не пропусна да разкаже, че не му е за първи път да управлява такава техника. Правил го и в Афганистан преди години.

На първата копка присъствваха председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Божидар Йотов, народният представител Цвета Караянчева, областният управител на Кърджали Иванка Таушанова, директорът на областното пътно упправление Радостин Ламбрев, кметовете на Момчилград и Крумовград Ердинч Хайрула и Себихан Мехмед.

Обектът се финансира от Оперативна програма „Регионално развитие” и е първият, който се реализира в област Кърджали. Търгът за изпълнител бе спечелен от провдивското дружество „Пътстройинженеринг”ЕООД. В надпреварата участваха 11 фирми от България и Гърция.

Проектът предвижда рехабилитация на 18 км от второкласния републикански път. Ще бъдат положени 55,5 т. асфалтови смеси, ще се изградят 9 нови водостоци, ще се ремонтират подпорни стени. За това ще бъдат похарчени 9 млн.лв.

Следващото трасе, което ще се ремонтира в областта, е Чифлик-Горна Крепост-Черноочене.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини