Зверска катастрофа отне живота на 15-годишна

15-годишно момиче загина, а петима души са в тежко състояние след катастрофа, която е станала до село Подслон, край Стара Загора.

Сигналът за инцидента е постъпил около 7,23 часа. Два автомобила са се сблъскали челно. В единия е пътувало израелско семейство, от тях - 15-годишно момиче е починало в реанимацията на болницата в Стара Загора, 19-годишно момче, 56-годишна жена и бащата на 54 години са с политравми, в много тежко състояние.

Двама българи, пътували в другия лек автомобил, жена на 20 години и мъж на 22 години, също с политравми, са в болницата.

Израелските граждани са се движели с лек автомобил "Шкода Октавия", а българските с "Опел Корса".

Катастрофата е станала на около 150 м. западно от разклона за с.Братя Кунчеви, след като шофьорът на шкодата изпреварва неправилно товарен автомобил, съобщават от полицията в Стара Загора.

На мястото са били изпратени екипи на Гражданска защита, които са оказали помощ на пострадалите при инцидента.

Няма опасност за живота на петимата ранени при катастрофата. Пострадалите са настанени в различни отделения на болницата "Стоян Киркович" в Стара Загора. На тримата ранени израелски граждани не се налага оперативна намеса. Пострадалите българи са оперирани. Те са в стабилно състояние и се намират в реанимация.

В тежко състояние, с опасност за живота в болницата е настанена 20-годишната пътничка в лек автомобил  "Опел Корса".

Движението е отклонено по обиколки маршрути.

Движещите се в посока Стара Загора - Нова Загора се отклонява през село Оряховица, а за посока Стара Загора се преминава през Горно Ботево.

За нормализирането му в района е организирано засилено полицейско присъствие, което ще продължи и през почивните дни.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини