Ситни дажби -едри кражби

Нараства престъпността в Кърджалийска област сочи полицейската статистика. За първото полугодие на тази година са регистрирани 597 престъпления, които са 96 повече от тези през същия период на 2009 г. Ръстът е с почти една шеста. Разкрити са 319 престъпления, което представлява 53,43 процента. По данни на полицията за тази година няма регистрирани умишлени убийства и други тежки престъпления.

Заради кризата се набляга на посегателствата върху собствеността. Както бе казал един наш сатирик: „ситни дажби - едри кражби”. Общо са регистрирани 319 посегателства вурху собствеността при 287 за същия период на миналата година. Най-голям е броят на кражбите 244 при 189 за миналата година. Нараствва броят на взломните кражби на търговски обекти територията на Районното управление на МВР в Кърджали. Крадат се пари, ваучери, дори хранителни стоки. Образувани са досъдебни производства.

Полицията отчита, че за това полугодие броят на телефонните измами на територията на областта е намалял 2,5 пъти-от 17 на 7. Основната причина е превантивната работа и многобройните предупреждения към гражданите.

Пет са престъпленията свързани с разпространение на марихуана и синтетична дрога.

Били са обявени за издирване 74 лица. 71 са задържаните,от които 6- тима с влезли присъди.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини