Цвети се бори, но не можа да намери пътя към победата

Цветана Пиронкова приключи участието си на Откритото първенство на Великобритания във фазата на полуфиналите, след като на централния корт на "Уимбълдън" отстъпи на рускинята Вера Звонарьова с 6:3, 3:6, 2:6.

Пловдивчанката спечели първия сет с 6:3, след като стигна до пробив в 6-ия гейм и успя да задържа преднината си с отлична игра.

Във втория сет рускинята заигра по-стабилно и стигна до равенството, след като на свой ред проби българката в 6-ия гейм и спечели със същия резултат. Третата част не започна добре за Пиронкова, която загуби още първия гейм, въпреки че бе на линията за сервис.

Последва още един пробив на рускинята, която в крайна сметка затвори сета и мача при резултат 6:2.

Въпреки поражението Цветана Пиронкова регистрира най-доброто представяне в своята кариера до момента и със сигурност ще се изкачи до рекордна позиция в ранглистата на WTA.

Рускинята Вера Звонарьова коментира успеха си над първата ракета на българския женски тенис – Цветана Пиронкова, в полуфинален мач от турнира "Уимбълдън", предаде Евроспорт. Звонарьова се наложи с 3:6, 6:3, 6:2 и си осигури участие във финала на надпреварата.

"Не мислех за това, че загубих първия сет, а по-скоро го приех като урок", заяви Звонарьова. "Трябваше да заиграя много по-добре и го сторих. Пиронкова ме принуди да играя по-бързо и по-агресивно, защото в началото ми показа, че ако й дам шанс - ще го използва. Тя бе изключително трудна за побеждаване опонентка, но и аз показах добри неща. Много съм щастлива, че достигнах до финала."

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини