Аржентина на 1/4-финал срещу Германия след 3:1 над Мексико

Националният отбор на Аржентина надделя над Мексико с категоричното 3:1, в 1/8-финалната среща между двата тима от Световното първенство в ЮАР.

През първата част Тевес изведе Аржентина напред в резултата в 25-ата минута след пас на Меси, оставил го зад отбраната на съперника. При повторенията на ситуацията се видя, че Тевес бе в положение на засада, но до отмяна на попадението така и не се стигна. Голмайстор за 2:0 за състава на Диего Армандо Марадона стана Гонсало Игуаин, разписал се в 33-ата минута, след грешка на Осорио в мексиканската отбрана. За 3:0 бе точен отново Тевес, с удар отдалеч в 52-ата минута. Крайното 3:1 оформи новото попълнение на Манчестър Юнайтед – Хавиер Ернандес, който премина през двама от бранителите на аржентинския отбор и вкара топката във вратата на Ромеро.

В началото на двубоя превъзходството бе на страната на Мексико, чийто футболисти последователно удариха напречната греда (Салсидо в 8-ата минута), а още в следващата атака и можеха да открият резултата, но удар на Гуардадо мина встрани от вратата на Аржентина.

Срещата се игра на ст. „Сокър Сити” в Йоханесбург, а за главен съдия бе назначен италианецът Роберто Розети.

Досега двата тима се бяха срещали в 25 мача. Аржентина има 11 победи в актива си и 4 равенства, а головата разлика бе 37:24.

В ранглистата на ФИФА Аржентина бе на 7-о място, докато Мексико на 17-ата позиция.

Аржентина ще играе на 3-и юли в 1/4-финален двубой срещу тима на Германия, който по-рано днес се наложи над Англия с 4:1.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини