Драма и Шок в ЮАР: Дебютант изхвърли шампиона Италия!

В изключителна драма и един от най-зрелищните мачове на Мондиала абсолютният дебютант Словакия изхвърли световния шампион Италия.

Словаците изтръгнаха успеха с 3:2 в последния мач от група „F” и лишиха възпитаниците на Марчело Липи от защитата на световната купа.

На стадион „Елис Парк” в Йоханесбург отборът на Италия бе надигран от заемащия последното място в потока преди двубоя състав на Словакия, който играе за първи път на Мондиал в своята история.

Първите два гола в тази среща вкара нападателят на Словакия - Роберт Витек, разписал се първо в 25-ата минута, а после и удвоил резултата в 74-ата, след асистенция на капитана Хамшик. Пет минути преди края на редовните 90 гол за Италия вкара Ди Натале, но само 4 минути по-късно Копунек вкара трето попадение за Словакия, а минута по-късно Куалярела вкара втори гол за Италия, оформяйки крайното Италия – Словакия 2:3.

Така Италия отпада от надпреварата, а Словакия ще играе във фазата на 1/8-финалите, където ще срещне победителя от група "Е" на форума.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини