10 °C

Десетки кърджалийци останаха без интернет

Десетки кърджалийци останаха без интернет, а фирмата доставчик вече няколко дни не може да се справи с проблема. Той засяга много абонати, които ползват кабелна телевизия и телефони. Кърджалийци са бесни, защото посочените от фирмата телефони за връзка се оказаха блокирани или включваха гласова поща. „4 лева съм похарчила за телефон и не успях да се свържа, наложи се да идвам на място“, обясняваше пенсионерка в офиса на фирмата. Тя беше една от многото, които се бяха наредили на опашка, за да пуснат оплакване за проблема си. „Много от корпоративните ни клиенти се отказват от нас и преминават към други оператори“, признават от офиса на фирмата-доставчик - „Кейбълтел“.

Като причина за техническите си неудачи фирмата сочи гръмотевичната буря от миналия ден. Според бивши нейни служители обаче гръмотевиците са най-малкият проблем на фирмата, която доскоро имаше монополно положение на пазара на интернет и телевизионни услуги. „Проблемите са не толкова метеорологични, колкото кадрови и технически“, твърдят бивши работници. Те допълват, че освен в най-необходимото, за да включат нови абонати, от фирмата не правят никакви допълнителни инвестиции за техника.

Проблемът с „Кейбълтел“ е и в цените. Те са нареално високи за качеството на предлаганата услуга. Откак смени името си пък фирмата предлага на клиентите си нови договори, които с с 10 процента по-високи цени от досегашните. От кабелния оператор обясняват, че предлагат цифров сигнал, но не уточняват, че това ще стане някъде в неясното бъдеще.

От ситуацията около доскорошния монополист на пазара обаче има и печеливши. Неособено известен доскоро местен доставчик на интернет се хвали, че броят на клиентите му през последните месеци рязко се е увеличил. Другата кабелна телевизия също дърпа много от недоволните клиенти на бившия „Кейбълтел“. Отскоро на пазара в Кърджали стъпи и мощна хасковска фирма. На този етап тя предлага само интернет, но се очаква от есента да започне да разпространява по кабела и телевизия.

Битката на кабелните оператори тепърва предстои.

Седем дни Кърджали

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини