7 °C

Десетки кърджалийци останаха без интернет

Десетки кърджалийци останаха без интернет, а фирмата доставчик вече няколко дни не може да се справи с проблема. Той засяга много абонати, които ползват кабелна телевизия и телефони. Кърджалийци са бесни, защото посочените от фирмата телефони за връзка се оказаха блокирани или включваха гласова поща. „4 лева съм похарчила за телефон и не успях да се свържа, наложи се да идвам на място“, обясняваше пенсионерка в офиса на фирмата. Тя беше една от многото, които се бяха наредили на опашка, за да пуснат оплакване за проблема си. „Много от корпоративните ни клиенти се отказват от нас и преминават към други оператори“, признават от офиса на фирмата-доставчик - „Кейбълтел“.

Като причина за техническите си неудачи фирмата сочи гръмотевичната буря от миналия ден. Според бивши нейни служители обаче гръмотевиците са най-малкият проблем на фирмата, която доскоро имаше монополно положение на пазара на интернет и телевизионни услуги. „Проблемите са не толкова метеорологични, колкото кадрови и технически“, твърдят бивши работници. Те допълват, че освен в най-необходимото, за да включат нови абонати, от фирмата не правят никакви допълнителни инвестиции за техника.

Проблемът с „Кейбълтел“ е и в цените. Те са нареално високи за качеството на предлаганата услуга. Откак смени името си пък фирмата предлага на клиентите си нови договори, които с с 10 процента по-високи цени от досегашните. От кабелния оператор обясняват, че предлагат цифров сигнал, но не уточняват, че това ще стане някъде в неясното бъдеще.

От ситуацията около доскорошния монополист на пазара обаче има и печеливши. Неособено известен доскоро местен доставчик на интернет се хвали, че броят на клиентите му през последните месеци рязко се е увеличил. Другата кабелна телевизия също дърпа много от недоволните клиенти на бившия „Кейбълтел“. Отскоро на пазара в Кърджали стъпи и мощна хасковска фирма. На този етап тя предлага само интернет, но се очаква от есента да започне да разпространява по кабела и телевизия.

Битката на кабелните оператори тепърва предстои.

Седем дни Кърджали

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
19 фев 2020
Последни новини