С турско име – без шанс за работа. Преглед на регионалния печат

Убийствена градушка порази посевите в ардинското село Жълтуша, пише на първата си страница всекидневникът „Нов живот”. Водеща тема за вестника е и летния режим на детските градини в Кърджали. „Нов живот” пише и за амбициите на Стамболово да стане град.

Седмичното издание Перперикон разказва за „най-бедния златотърсач”-Димитър Бошнаков.

„Арда нюз” публикува на първа страница статия за първото приемно семейство в Кърджали. Всекидневникът акцентира и върху започналите проверки от инспекцията по труда за трудовите договори. Вестникът отбелязва, че днес в Кърджали мюсюлманите ще проведат протестен митинг срещу възстановяването на Недим Генджев за водач на вероизповеданието.

Родопчанин с турско име почти няма шанс за работа в София или други големи градове на страната, където работодателите са предимно българи, пише седмичникът „Родопи voice”. Той цитира оплакване на компютърни специалисти, които решили да си върнат наложените по време на т.нар.Възродителен процес български имена, за да си намерят работа. Вестникът отбелязва и недоволството от гръцките шофьори, че крави се разхождат по шосетата в Кърджалийско, оставени без надзор.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини