Отлагат „Перперикон” заради буря

Петър Савчов

Откриването на Десетия международен фестивал на изкуствата "Перперикон" в Кърджали се отлага за 21-ви юни /понеделник/, съобщи за „Кърджали бг вести” главният организатор Петър Савчов, управител на сдружение „Перперикон –Мелпомена”. Рок партито, с който трябваше да бъде открита проявата в събота вечер, се отменя поради крайно неблагоприятната метеорологична прогноза. Силни гръмотевични бури, придружени от усилване на вятъра и проливни валежи, се очакват над Кърджали. Не мога да си позволя да доведа елитни рок банди и гръмотевична буря да опропасти проявата. Това ще ми струва прекалено много разходи, каза още Савчов.

Десетият международен фестивал на изкуствата «Перперикон» трябваше да започне на 19-ти юни с рок-концерт на откритата Арена "Спартак" в Кърджали с участието на "Уикеда", група "Лавина", кърджалийската "Соул Стейдж", която е най-добрата ученическа рок-група за 2008 г. в конкурса на "Кока Кола". Участие трябваше да вземат още "Революшън Мотор Хед" от Сърбия и турска рок-банда.

Откриването на 21 юни ще се състои от 19,00 часа пред сградата на драматичен театър «Димитър Димов» и ще започне с представяне на изложба на кърджалийските художници и гостуване на Арт галерия «ДАР». От 19,30 часа ще се играе постановката "Детектор на лъжата" от Василий Сугарев. Режисурата е на Пламен Панев, а спектакълът е реализиран от драматичния театър, поясни Петър Савчов.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини