Бившият член на БКП Генджев бил поборник за Възродителния процес

Мустафа Алиш Хаджъ

Назначеният от Тодор Живков за главен мюфтия Недим Генджев е разпродал над двадесет апетитни вакъфски имота, докато управляваше мюсюлманското вероизповедание след демократичните промени. Сред тях три големи апартамента на бул.”Мария Луиза” в София, почивна станция в Кюстендил, безценни имоти във Варна, Русе, Пазарджик. Неговия сътрудник Николай Панков се опита да изтъргува парцела за 10 млн.лв. в квартал „Малинова долина”, предназначен за изграждане на образователен и културно-административен център на мюсюлманското вероизповедание. Панков е получил капаро в размер на 150 000 лв.

Това се казва в обръщение на досегашният главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджъ, адресирано да „Кърджали бг вести”.

Той посочва, че срещу Генджев и Панков има заведени дела за присвояване на суми на Главно мюфтийство в особено големи размери.

Не се страхувам от ревизия в  мюфтийството, подчертава Мустафа Алиш Хаджъ. Според него счетоводството на мюсюлманското вероизповедание е изрядно.

Като бивш член на БКП Генджев, няма право според устава на мюсюлманското вероизповедание, да оглавява Висшия мюсюлмански духовен съвет, подчертава Мустафа Алиш. Той цитира предложението за назначаването на Генджев за главен мюфтия от тоталитарния режим: ”Генджев безрезервно ,с ясно класово-партийно и национално съзнание подкрепя възродителния процес”.

Мустафа Алиш Хаджъ настоява магистратите да признаят законността на проведената през 2009 г. национална мюсюлманска конференция, на която той бе преизбран за главен мюфтия.

Изявлението на Мустафа Алиш Хаджъ е част от войната  между лидерите на мюсюлманското вероизповедание в Интернет. Досегашният главен мюфтия ползва сайта на мюфтийството. В отговор Генджев създаде собствен сайт. Целта е да се привлекат привърженици след младите и образовани мюсюлмани.

Георги КУЛОВ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини