Смазахме Южна Корея!

Националният отбор на България по волейбол спечели убедително гостуването си на Южна Корея.

Трикольорите взеха категоричен успех с 3:0 гейма (25:19, 25:19, 25:20) в мач от втория кръг на група "А" в Световната лига за мъже.

Срещата се игра в зала „Самсан Уърлд Джимназиум", в Инчон.

С отлична игра в нападение се отличи Матей Казийски, а освен него на високо ниво бе още представянето на Алексиев и Жеков.

Както стана ясно националите пътуваха 48 часа от Бразилия, където играха предишните си два мача, до Южна Корея.

"Лъвовете" бяха мобилизирани и решени да не допускат грешките от мачовете със световния шампион Бразилия в Уберландия.

Много силна атака, разнообразие и добра блокада донесоха на нашите заслужената категорична победа.

Силвано Пранди започна с шесторката, която спечели бронзовите медали за нашата страна на европейското първенство в Турция преди година.Владо Николов, Матей Казийски, Христо Цветанов, Андрей Жеков, Виктор Йосифов и Тодор Алексиев нямаха проблеми преди първата техническа пауза и поведоха с 8:4. След това обаче последва леко отпускане в нашите редици, довело до намаляване на 8:9 точки от страна на домакините. Това обаче само подейства освежаващо за момчетата на Силвано Пранди и втората техническа пауза дойде при изключително комфортен резултат 16:10 за България.

В следващите минути нашите отново позволиха на съперника си да ги застигне въпреки огромната преднина. Така се стигна до 17:15 точки. Въпреки това обаче „лъвовете” бяха концентрирани и показаха, че са си взели едно наум от срещите с Бразилия, когато изпускаха изобилие от възможности за затваряне на гейм.

В следващите няколко минути Николов, Казийски и компания показаха силна игра и след 25:19 поведоха с 1:0.

Във втората част нещата България поведе с 3:1, но корейците направиха три поредни точки и обърнаха до 4:3. Все пак четвъртите в света стигнаха до първата пауза с една точка преднина – 8:7.

Във втората част на гейма отново се стигна до същия развой, както в предишния гейм. Силна блокада, силна атака и тотално спокойствие в редиците доведоха резултата до 16:10. Последва нов лек спад в нашата игра, заради който корейците отново намалиха пропастта в точките до 15:18, но нашите взеха гейма с 25:19.

Третият гейм отново започна с предимство за България. 8:6 и 16:13 срещу 16-ият в световната ранглиста на FIVB отбор. Българите държаха преднина от 3-4 точки до края на мача и без проблем приключиха срещата за малко повече от 60 минути с 25:20.

Утре, отново от 8 сутринта (българско време) ще се състои и вторият мач между двата състава.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини