Вежди отряза „Перперикон”, ЕСКОМ помага

Петър Савчов

Цяла седмица ще продължи Десетият международен фестивал „Перперикон”. Той ще бъде открит на 19 юни на арена „Спартак” в Кърджали с Международно рок парти, в което ще се включат състави от България, Сърбия и Турция. Предвидена е богата театрална програма от трупи от България и Македония. Гости от Гърция ще представят кулинарно и фолклорно изкуство. За постановката „Ухание на мъж” от Азис Несин ще дойде специална делегация от Одрин.

Предишни години сме се опитвали на Кърджалийска сцена да представим балканската култура. Сега искаме да обърнем нещата. Да покажем постиженията на творците на Кърджали пред международната общественост.

Това подчерта на пресконференция главният организатор на фестивала Петър Савчов, управител на сдружение „Перперикон-Мелпомена”.

89 000 лева са нужни за фестивала. Тази година от Министерството на културата не могат да ни помогнат заради орязаните разходи. Разчитаме на помощ на община Кърджали и спонсори, каза още Петър Савчов. Сред фирмите, подпомогнали финансово фестивала са „ЕСКОМ”-Хасково, ”Устра”, ”Гарантинвест”. Съорганизатори са община Кърджали, Драматичен театър „Димитър Димов” и Читалище „Обединение”. Фестивалът ще се предава от ТV-1 в двадесет страни по света, включително и САЩ.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини