Тройно повече ранени на пътя деца тази година

Три пъти повече деца са ранени на пътя от началото на годината до сега в сравнение със същия период на миналата година в Кърджалийска област, сочи статистика на полицията. Общо пострадалите са 12. Седем от малолетните са контузени на улицата, блъснати от автомобили.Четири от децата са пострадали като пътници. Има случай, когато непълнолетен е ранен, управлявайки сам лек автомобил.

За да заостри вниманието върху проблема, полицията в Кърджалийско започва от днес акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя”. Целта е да се намалят произшествията в дните, когато учениците излизат във ваканция и поведението им на улицата често е много импулсивно. Акцията ще продължи до 15 юни. Полицаите са инструктирани да извършват засилен контрол през целия летен период. Статистиката сочи, че през лятната ваканция значително се увеличават катастрофите с велосипедисти, мотопедисти и играещи деца. Ще се провярява за обезопасителни колани и столчета за малките. Особено внимание ще се обръща на опасните места по улиците в близост до детски площадки и жилищни блокове.

Днес, 1 юни, шофьорите в Кърджали, както и в цялата страна ще карат със запалени фарове в знак на съпричастност към опазването на децата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини