Правят туристически форум “Перперикон”

Туристически форум “Перперикон” ще организира в Кърджали, новоучреденото сдружение “Култура и туризъм на Източните Родопи”. Неправителствената организация е регистрирана преди седмица. Неин председател е доц. д-р Марин Нешков, шеф на Варненската туристическа камара. Учредители са проф.Николай Овчаров, Даниела Коджаманова, доц.Стоян Маринов, д-р Дора Щерева и др.

Сдружението се поставя за цел да развива културно-историческия туризъм в Източните Родопи. Ще се насочват туристи от черноморските ни курорти. Предвижда се популяризиране на Кърджалийска област като туристическа дистинация в страната и чужбина. Регионът ще бъде представен на туристическите борси “Ваканция” във Велико Търново и “Родопи” в Смолян.

Учредителите на сдружението искат да обединят усилията на общините бизнеса и неправителствените организации в разработването на проекти за развитие на туризма. Доц.Нешков и доц.Маринов имат опит в разработването на европейски проекти, който ще приложат в Кърджали. Според тях развитието на културно-историческия туризъм е целогодишен и е алтернатива на морския, който е сезонен. За младите хора в Кърджали има добра възможност да работят в туризма цяла година. Затова и във филиала на Пловдивския университет вече втора година най-популярната специалност е “Туризъм”, обяви д-р Дора Щерева, зам.-директор на учебното заведение.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини