Стартира операция "Дедесарите" срещу групата на "Дон Корлеоне"

Стартира специализирана полицейска операция "Дедесарите" срещу групата на Дон Корлеоне. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде Фокус.

Министърът уточни, че обект на полицейско въздействие са 18 адреса в столичните квартали "Люлин", "Банкя", "Овча Купел" и "Банишора", както и в района на булевард "Константин Величков".

"Специализираната операция е резултат от съвместната оперативна работа в продължение на месеци на МВР, ДАНС и НАП под ръководството на Прокуратурата и цели предотвратяването на дейността на йерархически организирана престъпна група, специализирана в извършването на данъчни престъпления, причинила щети на държавния бюджет в размер на над 40 млн. лева през последните години. Групата е била организирана и ръководена от 56-годишния криминално проявен и регистриран за измами и счетоводни измами Дон Корлеоне", заяви министър Цветанов.

Министърът на вътрешните работи отбеляза, че престъпната група е използвала "част от парите и за финансиране на друга незаконна дейност лихварство и прехвърляне на имоти от частни лица след заплаха."

Групата е използвала слабо грамотни лица от ромски произход, които са регистрирали фирми с фиктивна търговска дейност, които са издавали фактури за несъществуващи стоки и услуги на дружества с реална дейност. По този начин се е занижавал размера на дължимия ДДС.

"Предприемайки днешните действия след няколко месеца работа, ние предотвратихме щети на бюджета за десетки милиона лева" – заяви министър Цветан Цветанов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини