Трима с доход по 10 млн. лв. Преглед на националния печат

„Сега": Брюксел забранява на България парникова търговия

Тазгодишните приходи от 60-70 млн. евро за бизнеса от продажба на спестени парникови емисии и около 300 млн. лв. за държавата се оказват илюзия , след като министърът на околната среда и водите Нона Караджова съобщи, че на страната се отнема акредитацията за търговия с въглеродни емисии.
По думите на Караджова причините за това решение са престъпното бездействие на предишното управление и неглижирането на препоръките, които са отправени към страната от 2007 до 2009 година.

„Стандарт": Октоподът на салата за 41 млн.

Салата от Октопод за 41 милиона лева направи комисията "Кушлев". Професорът запорира имотите, колите и банковите сметки на задържаните при операция "Октопод".
Алексей Петров, Марчело Джотолов, Пламен и Йордан Стоянови, Николай Велков и Момчил Кръстев се разследват по обвинения за организирана престъпна група, която се е занимавала с изнудвания, рекет и разпространение на дрога.
Ако професор Кушлев спечели в съда делото срещу Алексей Петров, бившият съветник в ДАНС остава гол като пушка. Той ще се раздели с куп автомобили, сред които "Мерцедес S500", както и с всичките си магазини, апартаменти и земи. Комисията за отнемане на незаконно имущество е запорирала на Петров имущество за над 3 милиона лева. Според данните на Кушлев ексагентът на ДАНС притежава 120,18 кв. м апартамент в София, право на строеж за изграждане на 3 апартамента, мезонет и идеална част от ресторант с площ 258,89 кв.м в София.


„Труд": Трима с доход по 10 млн. лв.

Трима българи са записали в данъчните си декларации, че годишният им доход за 2009 г. е над 10 милиона лева. Това съобщи шефът на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов. Само един от топмилионерите е софиянец, уточниха пред "Труд" от агенцията.
Доход за над 1 милион лева са декларирали общо 70 души. През миналата година декларация за милиони, спечелени през 2008 г., са подали 87 български граждани. Въпреки че броят на милионерите е намалял, в хазната от тях ще влязат повече пари в сравнение с миналата година. Причината е, че само от тримата най-богати в бюджета ще влязат 3 млн. лв.

„Дума": Близо 30 на сто от домакинствата са свили доходите си

Семейните доходи на близо 30% от домакинствата са свити, показва национално проучване на "Отворено общество" и Световната банка през февруари и март у нас. Според него намаляването на доходите на семействата се дължи предимно на загубата на работа или на намаляване на трудовите възнаграждения.
Загубата на работа, най-острата форма на шок на пазара на труда, е засегнала 5% от работещите. 30% са засегнати от намаляване на заплатите и работното време.
Повечето семейства се опитват да се справят с намалените доходи, като търсят допълнителна работа, но само представителите на по-добре образованата и по-заможната част от обществото успяват да намерят. 60% от най-бедните и засегнати от кризата домакинства не са успели да намерят допълнителна заетост. Само 22% от домакинствата съобщават, че имат някакви спестявания.

„Труд": Берба се отказал на 3 март

В четвъртък около 11,50 ч Димитър Бербатов информира лице в лице селекционера на националите Станимир Стоилов, че се отказва да играе за България. Двамата се срещнаха в офиса на фондацията на звездата на "Манчестър Юнайтед" на столичната улица "Велико Търново" №27.
Стоилов пристигна първи на срещата, която явно е била за 11,30, и му се наложи да чака Берба двайсетина минути. Вече бившият капитан на националите се появи със закъснение с черен джип "Кадилак Ескалейд" с регистрационен номер 9009. Рандевуто продължи около половин час, след което Мъри се оттегли първи във видимо лошо настроение.
Малко по-късно "деветката" тръгна за пресконференция на националния стадион. Там изстреля официално "бомбата" за отказа от държавния тим.

„Новинар": Забраняват ин витро за 40-годишните

Само два дни след като 62-годишната психиатърка от Русе д-р Красимира Димитрова роди близнаци след оплождане ин витро, шефът на здравната комисия Лъчезар Иванов поиска да се въведе възрастов праг, до който една жена може да стане майка с помощта на медицината. Според него 40 години е една удачна граница. Той обясни, че сега има въведен предел до 43 години при класическото ин витро, но в закона не е записана горна граница за трансфер на ембриони. Такъв е случаят с Красимира Димитрова, която се сдоби с близнаци след оплождане ин витро с донорска яйцеклетка. Според Иванов не е нормално една жена на 62 години да стане майка. По думите му късното майчинство носи риск както за жената, така и за децата.
"Постиженията на медицината са прекрасни, но те в никакъв случай не трябва да влизат в противоречие с нравствено-етичните и религиозни разбирания", смята още Иванов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини